Metro
Metro Eten & drinken 25 nov 2019 / 09:59 uur

KFC komt met kipburger zonder kip

Goed nieuws voor de vegetariërs die het vlees nog wel missen: de KFC komt met een kiploze kipburger. Deze week is de burger te proeven.

Eet je geen vlees meer maar vond je het wel altijd lekker? Steeds meer fastfoodketens houden rekening met je. Zo ook den KFC, die de nieuwe Chickenless Chicken Burger deze week test bij het publiek in Amsterdam Akerpoort. Het fastfoodconcern hoopt daarmee te laten proeven dat vegetarisch ook gewoon heel lekker kan zijn.

Extra goed nieuws als je specifiek gek bent op de smaak van KFC. De kip wordt namelijk met een speciale kruidenmix gepaneerd. De vegetarische burger wordt ook volgens dit recept met vijf spices en zes kruiden geprepareerd. De nieuwe burger wordt gemaakt van Quorn uit Europa en bevat dus geen soja.

Steeds minder vlees

KFC is niet de enige frituurgigant die vol inspringt op de trend steeds minder vlees te eten. McDonald’s introduceerde ook al een vegetarische kipburger. Deze burger is als McChicken en als Homestyle Chicken te krijgen. Tot 4 november hield de keten ook een proef met vegetarische kipnuggets.

Binnenkort kun je bij de Burger King een vegetarische Whopper krijgen. Samen met De Vegetarische Slager werd er door de keten een Whopper ontwikkeld. Hij is vooralsnog niet in Nederland te krijgen, wel in Spanje, Duitsland, Italië, Portugal en Polen. Engeland volgt binnenkort.

Het broodjesconcern Subway ging een paar maanden terug ook mee in de veranderingen: daar werd een veganistisch broodje geïntroduceerd. Daarmee staan er naast de vele broodjes met vlees nu ook drie vegetarische broodjes op het menu. Twee daarvan zijn – mits je geen kaas neemt natuurlijk – twee broodjes veganistisch.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
KFC komt met kipburger zonder kip
Sluiten