Metro
Metro Eten & drinken 25 mei 2019 / 18:30 uur

Dit is het duurste kopje koffie ter wereld

De kwaliteit van koffie is vaak doorslaggevend bij het overwinnen van een zware ochtend. Dat denken ze in Californië ook, want daar leggen ze met veel plezier 75 dollar (een kleine 70 euro) neer voor een kopje zwart goud van de beste kwaliteit.

De koffiebarketen Klatch Coffee wist als één van de enige ketens de koffie, die de duurste ter wereld is, te bemachtigen. Klatch Coffeee biedt het exclusieve kopje met de Elida Natural Geisha 803-koffie aan in filialen in Zuid-Californië en San Francisco. Het getal verwijst naar de prijs die Klatch Coffee neerlegde per pond (ongeveer een halve kilogram) bonen. Het bedrijf beschrijft de koffie als een zeldzame soort arabica uit Panama, met een florale, theeachtige smaak en met noten van jasmijn en bessen.

View this post on Instagram

Reserve your spot for the Geisha Experience in SF: Tickets are on sale now online at klatchroasting.com If you're not in the SF area, no problem! We also offer a ship to me option for you to be able to experience it at home. . . . #elida #geisha #panama #panamacoffee #geisha803 #elidaexperience #klatchSF #latte #coffeedrinker #upandatem #homebrew #coffee #klatch #klatchroasting #klatchcoffee #coffeehouse #barista #cupofjoe #morningcoffee #morningbrew #brewingcoffee #brewedcoffee #grindcoffee #coffeegrinder #coffeeshops #coffeemaker #roastery #roast #roastingcoffee #coffeeroaster

A post shared by Klatch Coffee ® (@klatchroasting) on

Oscars

Naast de voortreffelijke kwaliteit is de koffie zo duur omdat die de jaarlijkse wedstrijd van beste koffie uit Panama heeft gewonnen. Die koffiecompetitie kan je volgens mede-eigenaar van de keten Bo Thiara vergelijken met de Oscars in de filmwereld. Hij betaalde er omgerekend 1.575 euro per kilo voor. Dat is een nieuw record, waardoor de koffie de duurste ter wereld is.

Uitverkocht

Er werd in totaal maar 45 kilo van het goedje geveild. Het merendeel daarvan ging naar Japan, China en Taiwan. Klatch Coffee was de enige uit Noord-Amerika die wat van het zwarte goud kon binnenhalen. Het bedrijf kocht zo’n 4,5 kilo. En dat was een schot in de roos: de koffie was binnen een mum van tijd uitverkocht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit is het duurste kopje koffie ter wereld
Sluiten