Metro
Metro Eten & drinken 23 nov 2018 / 11:00 uur

Frietzaak introduceert kroket met chocoladevulling

De kroket is naast de frikandel waarschijnlijk de meest traditionele snack uit de frituur. We lusten hem graag op een broodje, bij een enorme hoeveelheid friet, of gewoon zo uit de hand. Tegenwoordig wordt er echter naar hartelust geëxperimenteerd met de vullingen van de kroket. De dames van de Frietboutique komen nu zelfs met een kroket met chocola.

De ‘choco-kroket’

Dat Pebbles van Noorden en Sammy Berendsen graag nieuwe gerechten uitproberen bleek eerder toen zij het patatje met red velvet saus bedachten. Nu schrijven zij op Instagram: „Ja ja, de geruchten zijn waar…Chocolade in een kroket!”

De ‘choco-krok’ is ontwikkeld in samenwerking met banketbakker Anton de Heer van Banketbakkerij H. Van der Heyden. „In plaats van bouillon hebben we chocolademelk gebruikt. En we hebben er een beetje rode peper doorheen gedaan, voor wat extra pit.”

Geen kroket

Niet iedereen is meteen enthousiast. Foodblogger Claartje Schröder van Foodness liet aan RTL Nieuws weten dat een kroket hartig hoort te zijn. „Het is een ragoutvulling met een krokant laagje. Als je er chocolade in doet, dan is het meer een gefrituurde chocoladebonbon.”

„Waar de grens precies ligt, dat weet ik niet. Maar ik vind dat je dit geen kroket mag noemen” vervolgt Schröder. „Ik zou het moeten proeven. Misschien is het stiekem wel heel lekker, maar noem het geen kroket. Dat is misleidend."

Impulse

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Frietzaak introduceert kroket met chocoladevulling
Sluiten