Redactie Metro
Redactie Metro Eten & drinken 25 okt 2018
Leestijd: 1 minuut

Kleur van servet heeft invloed op smaak van je eten

Servetten; handig om je mond mee af te vegen als je weer eens te snel dat bord pasta naar binnen hebt geslurpt. Begrijpen wij heel goed. Maar nu blijkt de servet ook nog een andere functie te hebben.

Zo blijkt uit onderzoek, uitgevoerd door Tork, dat de kleur van je servet invloed heeft op je smaak-en aromabeleving. De kleur zou er namelijk voor kunnen zorgen dat je eten beter smaakt. Benieuwd welke kleur welk effect heeft? Lees dan snel verder.

Welke kleur heeft welk effect?

Lichtblauwe servetten zorgen er volgens het onderzoek voor dat de smaak van gele ingrediënten worden versterkt, en dat de maaltijd minder zout smaakt.

Koraalkleurige servetten maken gerechten extra zoet, en donkergrijze servetten zorgen ervoor dat je lichte gerechten meer waardeert. En tot slot zorgt het mosterdkleurige servet ervoor dat de versheid van groene ingrediënten wordt benadrukt, met als gevolg dat ze beter zullen smaken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.