Metro
Metro Eten & drinken 26 sep 2018 / 12:00 uur

Zo kan jij voortaan je cravings weerstaan

Onwijs veel zin in chocola, maar heb je al genoeg gesnoept de afgelopen week? Voel je je daarom schuldig en ben je als gevolg daarvan extra streng voor jezelf? Het schijnt dat jezelf verbieden tot het eten van bepaalde guilty pleasures er juist voor zorgt dat je er méér van gaat eten. Lees verder om te leren wat je dan wel moet doen.

Diëtiste Julie Upton vertelt aan onze collega’s van Elle Eten dat hoe meer je jezelf tegen iets afzet, hoe meer je het wil hebben. „Dit geldt ook voor al het eten waar je zielsveel van houdt, maar liever niet of met mate eet. De grap is dat als je er zo over denkt, je alleen maar meer hunkert naar het eten.”

Geef toe

Het is dus beter toe te geven aan die hunkering naar chocola, en de reep na een paar happen weg te leggen. Belangrijk is dat je jezelf niet vertelt dat je niet meer mag eten, dat heeft namelijk het tegenovergestelde effect.

Een andere tip van Upton is om op hard snoep te sabbelen. Daar doe je langer over dan bijvoorbeeld een snelle hap van een muffin. „Hoe langer je over het eten doet, hoe minder tijd je hebt om meer te nemen. En het duurt ook even voordat het seintje dat je verzadigd bent, je hersenen bereikt.”

Reageer op artikel:
Zo kan jij voortaan je cravings weerstaan
Sluiten