Jelmer Visser
Jelmer Visser Eten & drinken 12 sep 2018 / 09:00 uur

Nieuw: smeerbare whisky voor op brood

Vind jij een boterham met kaas of jam maar saai? Dan is er goed nieuws. Voor de avontuurlijk ingestelde broodliefhebber is er vanaf oktober smeerbare whisky als beleg. Het bizarre product werd opgepikt door onze Vlaamse collega’s.

Marmalade

Het opmerkelijke broodbeleg is afkomstig van het bedrijf Firebox. De smeerwhisky is een marmelade gemaakt van sinaasappels en single malt whisky. Volgens informatie op de site is het de perfecte start van de dag voor een verstokte alcoholist die een glaasje ’s ochtends vroeg te ver vindt gaan, maar de dag wel wil beginnen met de typerende rokerige turfachtige whiskysmaak in de mond.

Volgens de Amerikaanse firma smaakt hun whiskyspread erg goed op een cracker met een stukje Roquefort erbij. Firebox heeft wel vaker opmerkelijke producten voor op brood. Zo lanceerde het bedrijf ook al marmelades in de smaken bier, koffie en ‘pornstar’ (wodka/passievrucht).

Op dit moment is de Spreadable Whisky te pre-orderen. Het broodbeleg voor gevorderden wordt in oktober op de markt gebracht. Een potje kost 11,29 euro en dat is exclusief verzendkosten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nieuw: smeerbare whisky voor op brood
Sluiten