Ingelise de Vries
Ingelise de Vries Eten & drinken 25 sep 2018
Leestijd: 2 minuten

De beste koffie van Nederland komt uit Amersfoort

Ben je op zoek naar het allerlekkerste kopje koffie van Nederland? Dan wordt het hoog tijd om de trein te pakken naar het midden van het land. Boot Koffie in Amersfoort heeft namelijk de beste koffie van Nederland, volgens de Misset Horeca Koffie Top 100.

De jury werd volgens Misset Horeca ‘ontroerd tot tranen’ in de Keistad. ,,En als dan ook de andere koffies hier fenomenaal zijn – en dat waren ze – is dit de verdiende nummer één van de Koffie Top 100 2018″, valt te lezen op de website. De prijs werd maandag uitgereikt in Almere.

‘Een legende’

Als je nog twijfelt, hoopt de jury je over te halen. ,,[Eigenaar] Barend Boot is een legende”, laat één van de juryleden weten in een uitgebreid juryrapport. De koffiezaak heeft jarenlang koffie gebrand in Baarn, een plaats vlakbij Amersfoort. Sinds 2016 kun je de koffie drinken in restaurant Het Lokaal. Om tot een oordeel te komen, proefde de jury zo’n tien koffies, bijna allemaal in filter én de espressovariant.

Naast Boot Koffie, kun je in Amersfoort ook terecht bij de Chocolat Company Amersfoort, deze prijkt op nummer 59 in de Top 100. Op nummer 66 staat de Amersfoortse koffiezaak Coffee Corazon.

Ook goede koffie in Den Haag en Amsterdam

De nummer twee op de ranglijst is te drinken bij het Capriole Café in Den Haag. De zaak wordt geprezen om de koffiekennis van de brandmeester, enthousiasme van de eigenaren en de ,,fantastische koffies van barista Didi”. Ook wordt de constante kwaliteit genoemd.

De hoofdstad van ons land heeft de nummer drie als het om beste koffies gaat. In Hotel Casa zit koffiebar East57 waar je zowel toegankelijke koffie kunt krijgen als ,,freaky shit voor de echte koffie-nerds, met spannende smaken als tomaat.” Dat valt bij de juryleden goed in de smaak.

Meeste kans op een lekker bakkie

Ben je van plan een dagje naar een andere stad te gaan en wil je een grote kans op goede koffie? Dan moet je naar Amsterdan. De stad heeft maar liefst 13 koffiezaken die in de lijst zijn. Zwolle staat zeven keer in de lijst en Utrecht kent zes zaken met de beste koffie van Nederland.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
De beste koffie van Nederland komt uit Amersfoort
Sluiten