Metro
Metro Eten & drinken 8 aug 2018 / 15:04 uur

Deze 14-jarige maakt fantastische taarten

Gamen, skaten of muziek maken: het zijn hobby’s waar je niet vreemd van opkijkt bij een 14-jarige jongen. Maar sommige jongens vallen iets meer op met hun hobby, omdat niet elk leeftijdsgenootje dezelfde heeft. En als je dan ook nog eens blijkt uit te blinken, val je helemaal op.

Lust voor het oog

Zo ook de 14-jarige Ryan Wilson uit San Francisco. De jongeman bakt taarten waar de gemiddelde hobbyist flink van opkijkt. De pattisier in een dop maakt de mooiste creaties waarvan bijna iedereen wel een variant van op zijn verjaardagspartijtje wil serveren. Of gewoon neer wil zetten om naar te kijken, want de taarten zijn een lust voor het oog.

Speelgoedoven

Waar de meeste hobbybakkers al blij zijn als de frosting een beetje degelijk om de taart terecht is gekomen, weet Ryan regelrechte kunstwerken te maken. Ryan leerde het bakken en versieren zichzelf aan en deelt zijn creaties graag op Instagram.

„Op mijn achtste kreeg ik een speelgoedoven cadeau”, vertelt Ryan aan Metro UK. Met de speelgoedoven kun je echt bakken, maar dat wordt al snel te makkelijk voor Ryan. „Toen ben ik de echte oven gaan gebruiken. Ik leerde bakken van tv-shows en YouTube.”

Stukje om te proeven

Het leukste vindt Ryan het delen van zijn creaties met vrienden en volgers. „En het maken van stap-voor-stap tutorials waar kijkers kunnen zien dat het veel makkelijker is dan ze denken!” Zijn vrienden zijn overigens wel blij met hem; „Ze krijgen altijd een stuk om te proeven.”

Het is wel een hobby die flink wat tijd kost. De hele baksessie, inclusief het glazuur en alle decoraties én het filmen van het proces, kost vaak tussen de zes en acht uur. Daar staat tegenover dat er wel een hoop mensen zijn die zijn kunstwerken kunnen waarderen, want hij heeft inmiddels meer dan 73.000 volgers op Instagram. Een goed begin voor zijn droom: „Ik wil tv-chef worden op het Food Channel.”

https://www.instagram.com/p/BkiikNQg0n2/

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deze 14-jarige maakt fantastische taarten
Sluiten