Redactie Metro
Redactie Metro Eten & drinken 27 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

In Schotland verkopen ze mayonaise-ijs

De grootste droogte van deze eeuw is op dit moment gaande. Een hittegolf teistert het land, op sommige plekken tikt de thermometer de 40 graden aan. En hoe blijft je dan het beste op temperatuur? Precies, met een ijsje. Koud, verfrissend en… Met mayonaise-smaak?

Geen vanille

Velen van ons zijn gek op de witte saus bij een frietje, in een broodje of om je XXL-frikandel mee te bevochtigen. In een zoet gerecht is het echter een minder bekend fenomeen. Tot nu. Een ijswinkel in Schotland heeft namelijk ijs ontwikkeld met mayonaisesmaak.

Het ijs ziet eruit alsof je gaat genieten van een romige bol vanilleijs, maar als je proeft, blijkt het vooral naar eieren te smaken, weet Metro UK. Het recept is gebaseerd op de mayonaise van Hellmans. Dus of het hier nou om een serieuze nieuwe ijssmaak of een publiciteitsstunt gaat, is niet helemaal duidelijk.

Niet eens zo slecht

Volgers van de ijssalon zijn op sociale media niet mals over de nieuwe smaak: er wordt veelal gereageerd met kotsende emoji’s terwijl mensen in woorden hun walging uitspreken over de nieuwe smaak. Hoewel, niet iedereen. Lynn Roberstson heeft een poging gewaagd en noemt het ijs ‘romig en smaakvol en niet eens zo slecht’.

De ijsfans die de smaak echt graag willen proberen, zullen naar Schotland moeten. En als je daar toch bent, laat je ons meteen weten hoe het Guinness-ijs is dat ze ook verkopen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.