Redactie Metro
Redactie Metro Eten & drinken 25 mei 2018
Leestijd: 1 minuut

Op Milkshake Festival kun je geen vlees meer scoren

Duurzaamheid wordt meer en meer een hot topic, ook in de evenementenindustrie: zo kan je dit jaar bij het Amsterdamse Milkshake Festival officieel geen vlees meer krijgen. Volgens de organisator van het evenement, Marieke Samallo, zou ‘het feestje niet nóg toffer worden door 20.000 hamburgers te verstrekken.’

Pin-only en biologisch bestek

Milkshake Festival vindt 28 en 29 juli plaats in het Westerpark. Het feit dat je geen vleesproducten meer kan scoren is niet de enige duurzaamheidsmaatregel: zo kan je op het evenement alleen maar pinnen en zijn bestek, borden en servetten biologisch afbreekbaar. Wanneer er geen munten in omloop zijn, is de plastic productie namelijk een flink stuk lager. Daarnaast wordt er gewerkt met hardcups, die je gedurende het festival kan gebruiken en aan het einde weer kan inleveren. Het statiegeld krijg je gewoon terug.

Inspireren

De beslissing komt voort uit de wens om als festival te staan voor liefde, respect en een betere wereld. Er komen zo’n 30.000 mensen af op het evenement: dan mag je als organisatie mensen inspireren, vindt Samallo.

Duurzame festivals

Meer Nederlandse festivals zijn druk bezig met duurzaamheid: zo maakte het dancefestival DGTL twee jaar geleden al de overstap naar alleen vegetarische foodtrucks. Ze noemden vleesvrij eten simpelweg een ‘logische stap’. Ook bij De Zon Festival vind je geen vlees en vis bij de eettentjes en het evenement ‘Welcome to the Future’ is zelfs één van de tien groenste festivals ter wereld.  Je kan er wel vlees eten, maar het is voor 100% biologisch.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.