IngelisedeVries
IngelisedeVries Eten & drinken 15 mei 2018 / 10:59 uur

Met deze ijsjes kom je vegan de zomer door

Veganistisch leven betekent allang niet meer dat je al het lekkere moet opgeven. Integendeel! Er komen steeds meer heerlijke etenswaren op de markt voor hen die rekening willen houden met het milieu, dierenleed of om een andere reden geen dierlijke producten willen consumeren.

Zo is het gelukkig ook met ijs. De temperaturen nemen serieuze vormen aan en er moet voor verkoeling worden gezorgd. Hoe doe je dat nou beter dan met ijs? Precies. En de tijd dat roomijs alleen voor melkgebruikers was, is voorbij. Dit zijn onze favoriete veganistische ijsjes.

Ben & Jerry’s

De veganistische snoeperds hebben er lang voor moeten lobbyen, maar inmiddels is het gewoon verkrijgbaar. Ben & Jerry’s zonder melk is gewoon een feit. En hij doet zeker niet onder voor de versie met zuivel.

Waarom de zuivelloze variant? Naar eigen zeggen sprak het bedrijf met een hoop vegan fans én met fans die gewoon wat minder zuivel willen eten. Daarom hebben ze nu de variant op basis van amandelen gemaakt. Enne… Ze doen ook nog eens aan fairtrade producten.

Perfect World

Mocht je je nou niet alleen toewijden aan een veganistische lifestyle maar ook nog eens op de kilo’s letten, dan is er goed nieuws. Nieuw in de schappen is namelijk het ijs van Perfect World. Dat is niet alleen vegan, maar ook nog eens suikervrij. Ideaal als je die kilo’s nog even kwijt wil voor de zomer. Of als je al zoveel ander ijs hebt gegeten dat het wel even rustig aan mag.

De smaken variëren goed en zijn komen nu met z’n drie: Choc Chip, Pistachio en Raspberry Ripple. Oprichter Chris Conklin is al sinds 2009 aan het experimenteren met de smaken, hij is gek op ijs maar zit op een suikervrij dieet. En als er geen alternatief is, dan maar zelf experimenteren, niet? Precies.

Waterijsjes

En natuurlijk… Waterijsjes! Van perenijsjes tot fruitijsjes, waterijs is heel vaak veganistisch. Een bommetje suiker en kleurstof, maar hé. Het smaakt heerlijk. Let wel goed op de ingrediëntenlijst, sommige kleurstoffen zijn namelijk op basis van dierlijke producten.

Eetsmakelijk!

Reageer op artikel:
Met deze ijsjes kom je vegan de zomer door
Sluiten