IngelisedeVries
IngelisedeVries Eten & drinken 4 apr 2018 / 11:59 uur

Restaurant weigert vegan burger vegan te serveren

Steeds meer mensen besluiten zich te wijden aan een veganistische levensstijl. Geen vlees en vis, geen eieren, geen melk en boter én geen dierlijke producten als leer en gelatine. Beter voor het milieu en voor de dieren. Het volgen van deze levensstijl wordt steeds makkelijker met vleesvervangers, vegan snackbarren en vegan snacks in je favoriete restaurant.

Dat hoop je dan. In San Diego in Californië gaat dat nog niet helemaal goed, ondanks dat het aantal vegans flink is gegroeid. In restaurant Luna Grill kun je namelijk wel een vegan burger bestellen, maar krijg je ‘m wel op een broodje met saus van dierlijke zuivel. Toch niet helemaal handig als je veganistisch wil eten.

Niet vegan te serveren

Twitteraar Grace liep langs het restaurant waar ze adverteren met een vegan burger. ‘De revolutionaire plantaardige burger, geserveerd met gegrilde ui, tomaten, sla en pittige feta’, valt er te lezen. Inderdaad: feta is gemaakt van schapenmelk. Helemaal niet vegan, dus. Vragen of je ‘m vegan kunt krijgen heeft geen zin, onder de poster staat ‘niet mogelijk om vegan te serveren’.

Grace besluit het wel te proberen en vraagt of ze de burger zonder feta kan krijgen. Dat kan, krijgt ze te horen. „Maar ze bakken de burger in een beboterde pan. Ik vroeg of ze geen boter wilden gebruiken, maar ze zeiden dat het te lang duurde om de pan schoon te maken. Wat heb je aan een Beyond Burger als ‘ie niet vegan is?”, vraagt ze zich af.

Eindelijk een lekkere vegan burger

De Beyond Burger is een grote hype in Amerika. Net als andere veganistische burgers, is ook deze burger zeer geliefd onder de vegans. Het is volgens liefhebbers hét alternatief voor de droge groentenburger die je vaak geserveerd krijgt. Overigens hoef je daar in Nederland niet meer bang voor te zijn: hier hebben we onder andere de geheel veganistische Dutch Weed Burger.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Restaurant weigert vegan burger vegan te serveren
Sluiten