Metro
Metro Eten & drinken 17 apr 2018 / 15:00 uur

Recept: Loaded fries met pulled pork

Loaded fries met pulled pork & cheesy beersauce

Al sinds mijn eerste kennismaking ermee, tijdens een stage bij Disney World in orlando zeventien jaar geleden, ben ik verzot op de Amerikaanse loaded fries. En elke keer als ik nu de atlantische oceaan oversteek voor een bezoek aan my in-laws, duik ik steevast de kroeg in voor wat local brews en een kapsalon yankee style. In de states gebruiken ze bijna altijd bacon, maar in mijn overloaded versie doen we er een royale portie homemade pulled pork op. En aangezien we dan toch cholesterolbewust bezig zijn (maar niet heus), voegen we ook nog een flinke scheut bier toe aan de ‘not so skinny’ cheese sauce. Bigger, better bbq for sure!

Ingrediënten (voor 4 personen)

Bier-kaassaus

 • 2 eetlepels boter
 • 3 eetlepels bloem
 • 125 milliliter bier
 • 200 milliliter melk
 • 1 eetlepel dijonmosterd
 • 50 gram geraspte gruyère
 • 50 gram geraspte scamorza (gerookte mozzarella)
 • 50 gram gerookte cheddar
 • Versgemalen zwarte peper
 • 1 kilogram frites
 • 400 gram homemade Pulled Pork 
 • 1 jalapeñopeper, in dunne ringen gesneden
 • 1 eetlepel ingemaakte rode peper
 • 3 lente-uien, in dunne ringen gesneden
 • 3 eetlepels pittige BBQ-saus

Benodigdheden

 • BBQ met deksel voor indirect grillen
 • Friteuse
 • Gietijzeren skillet

Bereidingswijze

Duur: voorbereiding 1 uur, bereiding ½ uur

Smelt voor de bier-kaassaus de boter in een pan. Voeg de bloem toe en gaar hem op laag vuur tot een roux. Deze is gaar als hij een bal vormt die los over de bodem van de pan glijdt. Voeg het bier, de melk en de mosterd toe en roer tot een gladde saus. Voeg de geraspte kazen toe en laat ze op laag vuur smelten in de saus. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper.

Bereid een BBQ voor op indirect grillen en verhit deze tot een temperatuur van 200 °C is bereikt. Frituur de frites tot ze krokant en goudbruin zijn. Laat ze goed uitlekken en doe ze in de skillet. Meng de Pulled Pork door de frites en overgiet het geheel met de nog warme saus. Zet het geheel 15-20 minuten in de BBQ met gesloten deksel. Bestrooi het met de pepers en lente-ui en bedruip het met een pittige BBQ-saus zoals de Holy Smoke That’s Hot Sauce van Smokey Goodness.

Uit: Smokey Goodness 3

Reageer op artikel:
Recept: Loaded fries met pulled pork
Sluiten