IngelisedeVries
IngelisedeVries Eten & drinken 18 apr 2018 / 08:59 uur

Drie makkelijke ijsjes om zelf te maken

Na maanden van sneeuw, ijs, storm en regen is de lente dan eindelijk aangebroken. We kunnen het terras weer op en de blote benen mogen weer een lekker kleurtje vangen op het strand of in het park. Donderdag loopt de temperatuur op tot zo’n 26 graden. En wat hoort daarbij? Precies: ijs!

Je eigen ijs maken

Je kunt natuurlijk kant-en-klare ijsjes halen bij de supermarkt of in de rij staan bij de plaatselijke Italiaanse ijssalon of foodtruck, maar je kunt ook zelf aan de slag. Onwijs makkelijk en je weet precies wat er in je ijs zit. Je kunt het dus zo gezond maken als je zelf wil!

Gintonic-ijs

Gek op gintonic? Je bent niet de enige. Wij drinken het inmiddels beroemde (of beruchte) drankje in allerlei varianten. Of we eten ‘m in de ijsvariant. Hoewel het lastig is om alcohol te bevriezen, zijn gintonic-ijsjes niet onmogelijk om te maken. Klik hier voor een heerlijk recept.

Sorbetijs

De rijen voor de ijszaak worden steeds langer. Maar je kunt ook zelf overheerlijk ijs maken. Een heerlijke dorstlesser én verkoeler is dit recept voor sorbetijs. En ideaal voor als je geen ijsmachine hebt, of een kleine vriezer.

Gezond én vegan roomijs

Romig ijs op een stokje dat ook nog eens gezond is, het klinkt alsof het niet bestaat. Maar dit vegan pruimen-cashewnotenijsje is lekker, gezond én verkoelend. Het is ook nog eens een eitje om ‘m te fabriceren. Eet smakelijk!

https://www.instagram.com/p/BXZkebulFXf/

Reageer op artikel:
Drie makkelijke ijsjes om zelf te maken
Sluiten