Sofie Smulders
Sofie Smulders Eten & drinken 11 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Dit museum is volledig gewijd aan de avocado

Avocadofanaten opgelet: in San Diego wordt een museum geopend dat geheel gewijd is aan de populaire vrucht.

Het gaat om een pop-upmuseum, opgebouwd uit containers die samen ruim 600 vierkante meter beslaan. De inrichting van The Cado, zoals het museum heet, is een uiterst ‘instagrammable’ plek. Gezien het aantal millennials – volgens velen is de avocado onlosmakelijk verbonden met de millennial – dat de deur zal platlopen een slimme zet.

https://www.instagram.com/p/BhZRv8unVrB/

De entree is geschilderd in de kleuren van de schil en de badkamer heeft de perfecte achtergrond om selfies te maken. Het museum heeft overigens ook een leerzame functie: in een audiotour leer je alles over de reis die de avocado aflegt van de plantage naar de schappen.

Ripe Room

Of er in The Cado ook nog echte avocado’s aanwezig zijn? Natuurlijk. In de zogenaamde Ripe Room kom je er eindelijk achter hoe een perfect rijpe avocado aanvoelt. Je krijgt genoeg kansen om verschillende snacks en hapjes met avocado te eten. In de museumshop barst het van de avocado gerelateerde merchandise.

The Cado gaat op 16 juni open. Voor een bezoek aan het enige echte avocadomuseum moet je dus wel eerst afreizen naar San Diego. Maar he, het is een pop-up museum, dus wellicht strijkt het ook ooit in Nederland neer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.