Metro
Metro Eten & drinken 23 mrt 2018 / 16:00 uur

Recept: Pizza met buffelmozzarella en gele tomaatjes

Pizza met buffelmozzarella en gele tomaatjes

Los 16 gram verkruimeld biergist op in 250 milliliter warm water. Voeg 1 theelepel suiker en 4 eetlepels olijfolie toe, roer goed met een houten lepel en laat het mengsel een paar minuten rusten. Schep intussen een berg 500 gram gezeefde bloem type ‘00’ op een werkblad en maak een gat in het midden. Doe hier het gistmengsel in en voeg 2 theelepels zout toe. Kneed de ingrediënten eerst met een vork en vervolgens met je handen tot een gladde, elastische bal.

Verdeel het deeg in 4 delen, bestrooi ze met bloem en laat ze onder een doek rijzen totdat het volume verdubbelt (ongeveer 2 uur). Verdeel het deeg over 4 goed ingevette bakplaten met een diameter van 22 cm.

Verdeel 200 gram tomatensaus over de pizzabodems, beleg ze met 300 gram in stukjes gescheurde buffelmozzarella en 250 gram gehalveerde gele tomaatjes (al op smaak gebracht met olijfolie en zout). Strooi er wat gedroogde oregano overheen en besprenkel met een scheutje olijfolie. Bak ze ongeveer 15 minuten in een oven op 200 °C.

Haal de pizza’s uit de oven en decoreer ze met een paar blaadjes basilicum. Serveer de heerlijk geurende pizza’s direct.

Uit: Eten met Franciscus

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Recept: Pizza met buffelmozzarella en gele tomaatjes
Sluiten