Redactie Metro
Redactie Metro Eten & drinken 13 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

Recept: empanadas

Vorm een bergje van 200 gram bloem. Maak een holletje in het midden en doe hier 80 gram boter, 100 milliliter water, een scheutje olie en een snufje zout in. Roer het geheel eerst met een vork en daarna met de hand tot en een homogene deegbal. Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het een half uurtje in een kom rusten. Bereid ondertussen de rijke en smakelijke vulling. Kook 2 biologische eieren 7 tot 8 minuten vanaf het moment dat het water kookt. Laat ze vervolgens in koud water schrikken, pel ze en verdeel ze elk in vieren. Schil 1 ui en hak hem fijn. Doe de uisnippers met 4 eetlepels olijfolie in een koekenpan en smoor ze op laag vuur. Voeg 140 gram gehakt toe, draai het vuur hoog en bak het mengsel een paar minuten. Laat 1 eetlepel rozijnen weken in een bakje water en doe ze samen met het water in de koekenpan. Voeg 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel komijn en peper en zout toe. Laat het geheel 7 tot 8 minuten op smaak komen en laat het daarna afkoelen.

Nu kun je de empanadas maken: bestuif je werkblad met een beetje bloem en spreid het deeg uit. Steek met een koekvorm of de rand van een glas middelgrote rondjes uit. Beleg de helft van elk rondje met een lepel vulling, een stukje gekookt ei en een zwarte olijf zonder pit. Vouw het deegrondje dubbel tot een halve maan en duw de randen van de empanadas goed aan met de tanden van een vork.

Leg de empanadas op een met bakpapier beklede bakplaat. Houd voldoende tussenruimte over, zodat ze tijdens het bakken niet aan elkaar kunnen kleven. Bak ze 15 minuten op 200 °C en serveer ze meteen.

Uit: Eten met Franciscus

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.