Rosan de Vos
Rosan de Vos Eten & drinken 28 mrt 2018 / 18:55 uur

Korstjes van boterhammen niet gezonder dan de rest

‘Eet je korstjes op’, zeiden je ouders waarschijnlijk vroeger tegen je. Maar om alle onwaarheden de wereld uit te helpen: de korstjes van een boterham zijn helemaal niet gezonder dan de rest. Dus vind je de korstjes stiekem niet zo lekker? Kun je ze best een keertje laten staan.

Even gezond

De korst van de boterham is simpelweg even gezond als de rest. De binnen- en buitenkant van het brood zijn tenslotte uit één en hetzelfde deeg gemaakt. Tijdens het bakken in de oven gaan er dan ook geen voedingsstoffen uit de korst verloren.

„Als het aan je ouders ligt, zouden ze waarschijnlijk zeggen dat de korst gezonder is”, zegt diëtist Wesley Delbridge tegen CNN News. „Maar dat is dus gewoon een mythe.”

Soort brood

Het is volgens Delbridge belangrijke om erop te letten wat voor soort brood kinderen eten, dan welk gedeelte van het brood. „Je kunt je beter focussen op het feit dat witte sneetjes achterwege gelaten moeten worden, en dat kinderen gewoon volkoren brood moeten eten dat vol zit met vezels."

Maar korstjes stimuleren het kauwen en voedselverspilling moeten we juist tegengaan. Dus wat is het beste om de kinderen te leren over de korstjes? Inderdaad. Gewoon opeten!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Korstjes van boterhammen niet gezonder dan de rest
Sluiten