Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Eten & drinken 14 mrt 2018 / 18:18 uur

IKEA gaat algenhotdog en insectenburger maken

IKEA gaat zich meer inzetten voor duurzaam voedsel. Het Zweedse bedrijf heeft een aantal duurzame snacks gepresenteerd die we op zijn minst bijzonder kunnen noemen.

Algenhotdog

De hotdog is een klassieke snack en er bestaan ook al tal van vegetarische en veganistische varianten. Toch heeft Space10, het voedsellaboratorium van IKEA, zijn eigen twist aan het concept kunnen geven met een eigen Dogless Hotdog.

De hotdog lijkt alle standaardingrediënten van een veganistische hotdog te hebben – ketchup, mosterd, uien et cetera – totdat je ziet dat het broodje groen is. Dit broodje is namelijk gemaakt van het ultragezonde spirulina, een alg die onder meer 50 keer meer ijzer bevat dan spinazie. De VN noemde het al eens het ideale voedsel voor de mensheid.

Insectenburger

De zogenaamde Bug Burger is op zijn minst eveneens een opvallende verschijning. Een van de prominente ingrediënten van deze burger is meelworm: Space10 zegt dat het maar liefst een halve ons meelwormen per burger gebruikt.

IKEA gaat algenhotdog en insectenburger maken
De insectenburger. / Space10

Ook de beroemde gehaktballetjes van IKEA zijn in twee duurzamere vormen te krijgen. Een daarvan bevat net als de eerder genoemde burger meelwormen, de andere maakt vooral gebruik van groentes als wortels en bieten.

IKEA gaat algenhotdog en insectenburger maken
De vegetarische gehaktballen. / Space10

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
IKEA gaat algenhotdog en insectenburger maken
Sluiten