Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Eten & drinken 14 mrt 2018 / 20:48 uur

Fabrikant maakt bekend wat er precies in Nutella zit

Mmm, Nutella. Maar gezond is het niet, zo erkent nu ook producent Ferrero. Lang deed het bedrijf wat geheimzinnig over de precieze bestanddelen van Nutella, maar nu maakt het toch bekend wat er precies in de bekende hazelnootpasta zit.

De campagne met de leus „Wij draaien niet rond de pot" moet mensen duidelijk maken wat de ingrediënten en de oorsprong van de ingrediënten van Nutella zijn. Maar de lijst van bestanddelen is nu al bekend.

50 procent suiker

Een pot Nutella bestaat voor maar liefst 50 procent uit suiker. De overige 50 procent bestaat voor 20 procent uit palmolie, 13 procent hazelnoten, 8,7 procent melkpoeder, 7,4 procent cacao, 0,48 procent vanilline (chemische verbinding) en 0,02 procent Lecithine (een mix van fosfolipiden en olie uit eierdooiers, koolzaad, melk en soja).

Niet een al te gezond product, dus. Ook de kwaliteitsmanager van Ferrero erkent dat Nutella een ‘genotsproduct’ is dat niet bedoeld is om af te vallen.

„ We raden dan ook niet aan om elke ochtend een boterham met de chocoladepasta te eten”, vertelt hij in La Capitale. „Een gevarieerde voeding is belangrijk.” Verder benadrukt hij dat de aanbevolen hoeveelheid Nutella per boterham 15 gram is, ongeveer één koffielepel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Fabrikant maakt bekend wat er precies in Nutella zit
Sluiten