Rosan de Vos
Rosan de Vos Eten & drinken 29 mrt 2018 / 13:58 uur

De waarheid over mozzarella uit het supermarktschap

In Italië zweert men bij de originele ‘mozzarella di bufala’, maar in Nederland ligt er voornamelijk koemelkmozzarella in het schap. Wat is het verschil tussen deze soorten mozzarella? En zijn de mozzarella’s die bij ons in het schap liggen wel lekker?

Spoiler; waar zijn jouw schoenzolen van gemaakt?

De test

De consumentenbond testte verschillende mozzarella die bij ons in het supermarktschap liggen. Deze test werd uitgevoerd door 68 liefhebbers van buffelmozzarella, 66 fans van koemelkmozzarella en drie experts.

Conclusie? Een groot deel van de mozzarella’s die je in de Nederlandse supermarkten kunt krijgen, zijn net stuiterballen.

De buffel- of koemelkvariant?

„Ik ben positief verbaasd over hoeveel soorten mozzarella er te koop zijn”, aldus tv-kok Roberta Pagnier tegenover Radio 2. „Helaas zijn er een heleboel daarvan net kauwgomballen.”

Veel mozzarella’s gemaakt van koemelk hebben volgens Pagnier dezelfde structuur aan de binnen- en buitenkant. „Maar als je door een echt lekkere mozzarella heen snijdt, is hij aan de buitenkant stevig en aan de binnenkant wat romiger. Dat hebben vooral de buffelmozzarella’s."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
De waarheid over mozzarella uit het supermarktschap
Sluiten