Metro
Metro Eten & drinken 13 feb 2018 / 16:00 uur

Recept: Speltpasta met boerenkoolpesto

Speltpasta met boerenkoolpesto

Maak de boerenkoolpesto. Snijd van de verse boerenkool de middennerf weg en snijd de kool grof. Pel de ui en knofl ook en snijd fijn. Was de cherrytomaatjes en halveer ze. Kook de pasta gaar en giet af. Verwarm de olijfolie in een wok of grote pan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten. Roer de boerenkool erdoor en roerbak circa 10 minuten. Voeg de laatste 5 minuten de cherrytomaatjes toe. Breng op smaak met zeezout en flink wat zwarte peper. Meng de speltpasta met de boerenkoolpesto en de geroerbakte groenten. Garneer met de pijnboompitten. Geef er de geraspte pecorino romano bij.

  • 4 eetlepels boerenkoolpesto
  • 100 gram verse boerenkool
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 500 gram cherrytomaatjes
  • 400 gram speltpasta
  • Scheut olijfolie
  • Zeezout en versgemale zwarte peper
  • 2 eetlepels pijnboompitten, geroosterd
  • Stuk pecorino romano, om te raspen

Uit: Natuurlijk! Zonder suiker kookboek

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Recept: Speltpasta met boerenkoolpesto
Sluiten