Metro
Metro Eten & drinken 16 feb 2018 / 16:00 uur

Recept: Kokospudding met gegrilde nectarines

Kokospudding met gegrilde nectarines

Pudding voor het ontbijt? Natuurlijk! Dat kan als je de pudding maakt van havermout en ongezoete, vezelrijke kokos, samen een nacht geweekt tot je een romig papje hebt. Kokosolie is een goede bron van antioxidanten. Gebruik biologische, ongeraffineerde, koudgeperste kokosolie uit de

Natuurvoedingswinkel (of supermarkt). Voor 2 personen

  • 60 gram havervlokken (niet snelkokend)
  • 30 gram ongezoete geschaafde kokos
  • 375 milliliter water
  • 250 milliliter ongezoete amandelmelk (zie recept, blz. 315)
  • 1/8 theelepel kaneel
  • Een mespunt zeezout
  • 2 theelepel biologische, ongeraffineerde kokosolie
  • 2 nectarines, ontpit en in partjes
  • 1 eetlepels pure ahornsiroop, plus extra om te serveren (optioneel)
  • 20 gram ongezoete grote kokosvlokken, geroosterd

Meng de havervlokken met de geschaafde kokos in een kom met het water. Dek af en zet een nacht in de koelkast. Schep het havervlokmengsel in een middelgrote steelpan. Doe de amandelmelk, kaneel en het zeezout erbij en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat ongeveer 12 minuten afgedekt sudderen tot een romig mengsel. Haal de pan van het vuur, roer door en dek af om warm te houden.

Verhit de kokosolie in een middelgrote koekenpan op middelhoog vuur. Leg de nectarines in de pan en bak ze in 1-2 minuten al roerend goudbruin. Roer de ahornsiroop erdoor. Verdeel de havervlokken over twee kommen en garneer met nectarines en kokosvlokken. Besprenkel eventueel met extra ahornsiroop.

Veganistisch – Zuivelvrij

Uit: Frisse start

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Recept: Kokospudding met gegrilde nectarines
Sluiten