Constance van Amstel
Constance van Amstel Eten & drinken 28 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

Oeh! Gratis vegaburgers bij de ‘Vebo’

De Amsterdamse oersnackbar Febo doet volgende week als eerste snackmerk mee aan de Vegetarische Restaurantweek, onderdeel van de Nationale Week Zonder Vlees. Tegelijk lanceert de fastfoodketen de vegetarische variant van de beroemde grillburger. De keten verandert daarom tijdelijk het rode logo met een F in een groene met een V. Vebo dus.

Beste burger

,,Sinds mijn vader en opa 40 jaar geleden de grillburger ontwikkelden is het, naast de kroket, onze meest populaire snack. Vorig jaar is ‘ie door Amsterdammers zelfs uitgeroepen tot beste burger van de stad”, zegt Dennis de Borst, directeur van Febo. ,,Die lekkernij willen we niemand ontnemen. Dat betekent ook mensen die er bewust voor kiezen geen vlees te eten.”

Op 5 maart start de De Nationale Week Zonder Vlees, een initiatief van de gelijknamige stichting die wil proberen om Nederlanders kennis te laten maken met vegetarisch eten. De week wordt ondersteund door kleine en grote merken uit de voedselindustrie zoals Jumbo, Unox, Knorr en Albert Heijn.

De Vega grillburger is vanaf 5 maart 2018 permanent verkrijgbaar in alle FEBO-vestigingen. In de vestiging Ferdinand Bolstraat (Amsterdam) – waar FEBO zijn naam aan ontleent – kunnen snackfans op 5 maart een gratis vega grillburger komen proeven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Oeh! Gratis vegaburgers bij de ‘Vebo’
Sluiten