Rosan de Vos
Rosan de Vos Eten & drinken 9 jan 2018
Leestijd: 1 minuut

Restaurants doen proef met minder zout in eten

Koken met te veel zout is slecht voor de gezondheid. Om toch het goede voorbeeld te geven, heeft de Nierstichting bijna honderd restaurants zo ver gekregen dat ze in maart drie dagen met minder zout, maar meer kruiden en smaak gaan koken. Dat gebeurt in samenwerking met Koninklijke Horeca Nederland.

Koken met minder zout

„Iedereen heeft een kruidenkast”, zegt topkok Menno Post tegen de NOS. „Die moeten we vaker opendoen en daar wat meer mee experimenteren”. Post is eigenaar van een 2-sterrenrestaurant en probeert op de vakbeurs Horecava in de Amsterdamse RAI zoveel mogelijk restauranthouders te interesseren voor koken met minder zout.

We moeten minderen

Dat mag ook wel, want per persoon eten we in een jaar gemiddeld een kilo zout te veel. Dat kan zorgen voor een hoge bloeddruk en nierproblemen.

Het meeste zout dat we eten komt niet uit een potje, maar juist uit producten waar al zout in is verwerkt (80 procent). In totaal hebben al meer dan anderhalf miljoen Nederlanders chronische nierschade, en te veel zout is daarom extra schadelijk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Restaurants doen proef met minder zout in eten
Sluiten