Redactie Metro
Redactie Metro Eten & drinken 1 nov 2017

Ook buiten de deur eten we meer veganistisch

Wie dacht dat het een snel overvliegende trend was, heeft ongelijk. We worden steeds gekker op veganistisch eten. Ook (van) buiten de deur eten we steeds vaker zonder dierlijke producten.

Niet voor hippies

Het lijkt erop dat eten zonder vis, vlees, zuivel, honing, gelatine en andere dierlijke producten niet meer iets is voor hippies met nepgeitenwollensokken. Vooral in Amsterdam is het goed te doen om je vegan vrienden mee uit eten te nemen.

Sowieso is het in grote steden steeds beter te doen. Ook in Rotterdam, Den Haag en Eindhoven kunnen de vleesvervangers rijkelijk worden gegeten. Diervriendelijk bestellen doen we veel meer in grote steden. Deliveroo laat weten dat het aantal vegan bestellingen het afgelopen jaar met 53 procent is gestegen vergeleken met het jaar ervoor.

Favoriete gerechten

De meeste anti-vleesfans wonen in Amsterdam, Utrecht en Rotterdam. Pita Mi Gado van Vleesch Noch Visch is het favoriete gerecht van de hoofdstedelingen. Daarnaast doet de Psychedelic Cauliflower van Mana Mana het goed, gevolgd door de hummus van Hummus House Nieuwmarkt.
Rotterdammers zijn fan van de Courgette-Zoete Aardappelburger van Gys en de Dosa Massala van Bertmans Diner. Inwoners van de Hofstad gaan voor de Lemony Buckweat Pancakes van FOAM en de Kap Karma van de Vegetarische Snackbar. In Eindhoven is de basmatirijst met pompoen-linzencurry favoriet.

Veganisme?

Veganisme betekent dat je geen vlees, vis, zuivel en eieren eet, maar ook de gelatine, honing en dingen als melkpoeder laat staan. De reden om veganistisch te eten is voor iedereen anders. Voor de een is het om dierenleed te beperken, de ander voelt zich veel gezonder en een derde kiest juist voor het dieet omdat het minder impact kan hebben op het milieu.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Ook buiten de deur eten we meer veganistisch
Sluiten