Redactie Metro
Redactie Metro Eten & drinken 15 nov 2017
Leestijd: 2 minuten

Is het al weekend? Tequila blijkt (soort van) gezond

Begin de dag met tequila, zong Spinvis al eens. Dan is het randje er alvast een beetje af. Maar nu blijkt dat tequila niet alleen zorgt dat je wat makkelijker sociaal bent, al raden we ‘s ochtends vroeg toch wel écht af, tequila blijkt hartstikke gezond.

Hoewel je hoofd en maag de volgende ochtend waarschijnlijk anders beweren, is tequila helemaal zo slecht nog niet. Het smeert je stembanden voor de karaoke, geeft je moed om in de lampen te hangen én het sterkt ook je botten nog eens. Best handig als het in de lampen hangen je toch niet zo goed afging.

Onderzoek in Mexico

Het Center for Research and Advanced Studies (Cinvestav) in Mexico – waar anders – onderzocht het beruchte drankje. De sterke drank bestaat voor iets meer dan de helft uit agavesap. Dat sap komt uit de Agave Tequilina-plant, in de volksmond beter bekend als de Blauwe Agave. De plant bestaat grotendeels uit calcium en magnesium. Die twee mineralen zijn hartstikke goed voor je botten. Je vindt deze twee voedingsstoffen onder andere terug in koemelk. En laat het argument ‘daar krijg je sterke botten van’ nou net een bekende zijn die veel ouders gebruiken.

Heb je voor komend weekend geen wilde stapplannen maar wil je toch graag die sterke botten met behulp van tequila? Je hoeft niet perse naar zout en citroen te grijpen. Als je bij de slijterij een goede fles haalt, is ie heerlijk om te nippen zoals je met whisky en cognac ook doet. Zorg dat je drank op kamertemperatuur is, de kou zorgt ervoor dat de smaak eruit trekt.

Tequila cruda

Ga je binnenkort naar Mexico? Bestel je tequila dan puur. De Mexicanen zijn trots op hun drankje en dat mix je niet. Mocht je het toch echt graag willen mixen, dan kun je aan de bar een tequila cruda.

En voor de ochtend? Wij gaan bij ochtendshotjes liever voor iets met gember of tarwegras, als het dan toch moet. Of een kop thee gezoet met een beetje agavesiroop. Al weten we wel wat er voor de Metro Lifestyle vrijdagmiddagborrel in huis gehaald gaat worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Is het al weekend? Tequila blijkt (soort van) gezond
Sluiten