Sanne van Rij
Sanne van Rij Eten & drinken 21 okt 2017 / 11:05 uur

Deze ontbijtinstagram begrijpt hoe fijn symmetrie is

Perfect zijn dingen in het leven zelden, maar Londenaar Michael Zee komt met zijn instagrampagina @symmetrybreakfast toch aardig in de buurt – iets met #breakfastgoals, maar dan nóg beter.

Symmetrie op z’n best

Wanneer je door de instagrampagina van @symmetrybreakfast scrolt zal het nog moeilijk worden om géén knorrende maag te krijgen: van de kiekjes van Marokkaanse pannenkoekjes, felgekleurde breakfast bowls en pittige Shakshuka loopt het water je ongetwijfeld in de mond. Alle ochtendversnaperingen komen in tweevoud en zijn precíes symmetrisch naast elkaar geplaatst. De Bourgondische instagrammer beperkt zich hiermee niet tot één specifieke keuken: of het nou wafels met een ‘Hong Kong Touch’ zijn of eieren op Portugese wijze bereid: Michael is your man. Toch een tikkie anders dan die kom met cornflakes.

Smakelijk liefdesverhaal

Hoe @symmetrybreakfast is ontstaan? Op net zo’n mooie wijze als de ontbijtjes zelf: zo maakte Michael iedere ochtend voor zijn partner Mark een smakelijk maal om de dag te beginnen en op een gegeven moment begon hij zijn creaties vast te leggen. Zee studeerde fotografie, en wilde met het symmetrische aspect dan ook geen politiek statement over gelijkheid maken: de foto’s gingen meer om compositie, balans én het vergroten van je eetplezier door een fraaie presentatie. Wij geven Michael groot gelijk: liefde gaat immers door de maag.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deze ontbijtinstagram begrijpt hoe fijn symmetrie is
Sluiten