Metro
Metro Eten & drinken 31 okt 2017 / 09:51 uur

Bossche bol en Limburgse vlaai samengebracht

Sommige lekkernijen weten in de loop der jaren uit te groeien tot een begrip. Neem bijvoorbeeld de Bossche bol of de Limburgse vlaai. Twee lekkernijen om bij te watertanden. Maar wat krijg je als je die twee combineert?

Bossche bol en Limburgse vlaai

Wie bij banketbakker Jan de Groot uit Den Bosch langsgaat om Bossche bollen te halen, moet niet raar opkijken als hij of zij daarvoor even in de rij moet staan. De Bossche bol is een begrip, net zoals de Limburgse vlaai dat is.

Vorige week bleek de Bossche bol de Limburgse vlaai te zijn gepasseerd als favoriete regionale lekkernij. Maar ook de vlaai blijft enorm populair, zo bleek uit een peiling van Zoover.

Bossche bollenvlaai

Jan de Groot uit Den Bosch, bekend van de Bossche bollen, en topvlaaienbakker Thijs Broekmans uit Panningen besloten de handen ineen te slaan en de twee lekkernijen eens te combineren, zo weet Omroep Brabant.

Het resultaat van de samenwerking is de Bossche bollenvlaai. Dat moet haast verrukkelijk zijn. Helaas is nog niet bekend of de bakkers de vlaaien ook echt gaan verkopen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bossche bol en Limburgse vlaai samengebracht
Sluiten