Ingelise de Vries
Ingelise de Vries | LinkedIn Eten & drinken 8 sep 2017 / 14:00 uur

Vijf keer fantastisch vrijmibo-voedsel

Hoera, het is weer weekend! Tijd voor de borrel, en wat is er nou leuker dan die zélf een keer te organiseren? Voor je de frituur aanslingert voor de gebruikelijke portie bitterballen, hebben wij nog wat fijne suggesties verzameld.

Natuurlijk is een kant-en-klare borrelgarnituur zeker niet verkeerd, maar als je echt wil verrassen kun je ook zelf de keuken in duiken. Je favoriete hapjes, maar dan net een beetje gezonder. Soort van. Om de hoeveelheid alcohol te compenseren.

Geitenkaashapjes met romige honingsaus

We beginnen eigenlijk steevast te watertanden als we het account van Mylène bekijken, maar deze geitenkaashapjes móesten we zelf proberen. Bleek een gigantisch succes. Deze vrouw weet hoe ze een borrel opfleurt met eten. Of eigenlijk hoe je het leven opfleurt met eten.

Bruschetta met paddenstoelen en tijm

Van bruschetta kunnen we altijd enorm genieten, maar soms is genoeg even genoeg. Dus dan is het tijd om een alternatief te zoeken. Als fan van paddestoelen én van De Hippe Vegetariër, checkten we dan ook of Isabel nog een goed alternatief had. En ja hoor. Bruschetta met paddestoelen. Oeh la la!

Courgettechips met mosterddip

Groentechips ken je wellicht uit de zakken in de supermarkt, maar de dames van Chicks Love Food gaan nog een stapje verder. Ze maakten een soort courgette-chips-wentelteefjes. We wisten er een knoeiboel van te maken, maar dan is het ook smullen geblazen. En die dip is grandioos.

Zalmhapjes met roomkaas

Goed, ja, hij is verschrikkelijk cliché en waarschijnlijk heb je ‘m al een miljoen keer gemaakt. En elk kerstdiner met vrienden claimt die ene vriend het voorgerecht omdat hij niet zo goed kan koken en komt hij aan met zalm-en-roomkaas-wraps. Brenda geeft daar gewoon haar eigen twist aan en maakt de klassieker op simpele wijze weer origineel.

Bacon kletskoppen

Net op het moment dat je denkt dat de voedselwereld niet origineler kan, komt Culy ineens weer om de hoek kijken. Met… Jawel. Bacon kletskoppen. Die heerlijk brosse koekjes maar dan met bacon. Ja. We weten het. Het is fantastisch.

Jouw fantastische voedsel

Wat is jouw favoriete borrelsnack voor de vrijdagmiddagborrel? Wij zijn razend benieuwd en altijd op zoek naar inspiratie. Deel je foto op Instagram en tag ons in je foto! Duiken wij snel de denkbeeldige wijnkelder weer in om onze collega’s nog even bij te schenken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Vijf keer fantastisch vrijmibo-voedsel
Sluiten