IngelisedeVries
IngelisedeVries Eten & drinken 20 sep 2017 / 10:12 uur

Vijf keer de ideale lunch voor op je werk

Kom je telkens weer in de verleiding om de kantine op je werk of school leeg te kopen omdat je eigen lunch zo saai is? Dat hoeft niet langer. Met deze vijf lunches wil je niet anders dan je eigen eten opeten.

Bijkomend voordeel: je bent als je een beetje handig boodschappen doet ook nog een stuk goedkoper uit! Een klein nadeel: je moet ’s avonds wel alvast je lunch klaarmaken. Maar we hebben overal aan gedacht: ook voor de mensen met weinig tijd hebben we de perfecte lunch.

Aan tafel! Beeld: Pexels

De koude salade

Ben je ’s avonds toch aan het koken? Dan kun je in een ruk door je lunch maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van wat extra pasta koken om er een heerlijke salade van te maken? Of als je toch de aubergine aan het opsnijden bent, ‘m even opbakken voor door een quinoasalade? Appeltje, eitje, zeggen we dan maar.

Je hebt vaak niet eens heel veel meer ingrediënten nodig dan je al in huis hebt. Snij een halve avocado, wat komkommer en tomaatjes of gestoomde groenten die nog in je koelkast liggen door je ravioli, top af met je favoriete witte kaas en een dressing van olijfolie en balsamicoazijn en je hebt een heerlijke lunch. Quinoa is heerlijk met de rest van je aubergine, courgette en/of paddestoelen die je even hebt opgebakken. Wat zongedroogde tomaatjes uit blik et voilà, een heerlijk herfstachtige salade! Een salade leent zich ook perfect om je overige bladgroenten in te verwerken, gaan ze ook niet over datum.

De wrap

Ook zo’n ideale lunch om je koelkast mee leeg te maken. Een wrap kun je opvullen met… Nou ja, eigenlijk alles. Een voordeel van de wrap is dat je ‘m ook makkelijk onderweg kunt opeten. Aluminiumfolie er omheen en je smikkelt ‘m in de trein op zonder al te veel geknoei.

Onze favorieten? Naast de klassieke zalm-met-roomkaas-wrap variëren we graag met falafel, hummus, gegrilde paprika, spinazie en olijfjes. Of zoete aardappel, (vegetarische) kipnuggets, hete saus en tomaten. En waar we echt aan verknocht zijn, is deze overheerlijke cajun-kip-wrap. Ook prima te maken met kip van de Vegetarische Slager. Mocht je na twee wraps al snel weer trek hebben, probeer dan eens volkoren wraps of de wraps van No Fairytales met 45 procent groenten.

Soep

Soep, comfortfood van bijna iedereen. Er is eindeloos mee te variëren, het is een spotgoedkope eetgewoonte en van je enorme pan kun je een hoop invriezen voor een andere keer. En met een broodje erbij is het heerlijk voor lunch. Beschik je op je werkplek over een magnetron? Dan is soep meenemen dé aanrader.

Ook hiervoor geldt dat koken met restjes de sleutel is. De stronk van een broccoli over? Gooi maar in de bouillon. Zoete aardappel teveel? Kan gewoon mee. Eigenlijk alle groenten die je over hebt kunnen terecht in je soep. Het enige wat je nog moet doen, is goed kruiden en pureren. En zorgen dat je een bakje hebt dat écht waterdicht is, anders zit je hele tas onder de gezonde smurrie…

De sandwich

Een bammetje kaas mag dan een beetje saai worden op den duur, ook met brood kun je eindeloos variëren. Van avocado met ei of cottage cheese, van hummus met kiemgroenten of natuurlijk het klassieke broodje gezond. Elk broodje dat je normaal kant en klaar koopt, kun je ook prima zelf maken. En met een beetje creativiteit zijn jouw creaties nog veel toffer dan die van je favoriete zaakje waar je maandsalaris gretig naartoe gaat.

Het kliekje

Jup, hij ligt onwijs voor de hand. Maar kook je meestal voor jezelf? En kook je steevast te veel? Dan kun je je avondeten van de dag ervoor ook meenemen naar je werk! Warm je pasta op en je kunt weer een hele middag keihard aan het werk. Ben je niet zo’n fan van elke dag hetzelfde eten? Gooi je avondeten in de vriezer en wissel de rest van de week af tussen alle gerechten die je toch al maakte.

Wel een kleine tip: pasta wordt er niet lekkerder op als je het gekookt invriest. Je kunt de pasta daarom ook een dag van tevoren koken en in de koelkast bewaren. De saus kun je wel gewoon invriezen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vijf keer de ideale lunch voor op je werk
Sluiten