Evie Westland
Evie Westland Eten & drinken 15 sep 2017 / 13:03 uur

Dronken december: Aldi komt met wijn-adventskalender

Iedere dag chocola? Rond de kerstdagen kom je daar – in de vorm van een adventskalender gevuld met kleine chocolaatjes – prima mee weg. Een goede manier om iedere dag wijn drinken acceptabel te maken, moet supermarktketen Aldi hebben gedacht.

De Duitse supermarkt zou met een bijzondere adventskalender komen, meldt de Engelse krant The Sun. In plaats van de traditionele versie – 24 chocolaatjes, een voor iedere dag in aanloop naar de kerst – komt Aldi met een adventskalender gevuld met kleine flesjes wijn.

Er zouden verschillende soorten wijn in de kalender zitten. „Rood, wit, rosé en prosecco, van Merlot tot Chablis”, aldus The Sun. Alle wijnen komen uit Frankrijk, behalve de prosecco’s – deze komen uit Italië en Spanje.”

Zes flessen

De adventskalender zou in samenwerking met verschillende wijnmerken zijn gemaakt. In totaal staan de 24 kleine flesjes gelijk aan zes ‘normale’ wijnflessen (75 cl).

De kalender zou in de Engelse supermarkten vanaf 14 november te koop zijn. Of dat in Nederland ook het geval is, is niet duidelijk. De supermarktketen was op moment van schrijven niet bereikbaar voor commentaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dronken december: Aldi komt met wijn-adventskalender
Sluiten