Ingelise de Vries
Ingelise de Vries Eten & drinken 22 sep 2017
Leestijd: 2 minuten

Dit zijn de beste alcoholvrije cocktails

Zin in cocktails maar geen zin in de kater morgen? Dat kan gewoon. Met alcoholvrije cocktails die minstens zo lekker zijn als de variant mét alcohol.

De niet-zo-Moskou Mule

Normaal gesproken drink je de Moscow Mule met flink wat wodka. Of jenever, neem je de Amsterdam Mule. Maar je kunt ‘m ook zonder alcohol bereiden zonder dat ‘ie z’n typische smaak verliest.

Wat heb je nodig voor 1 glas? Een halve limoen, een theelepel suiker, 265 milliliter ginger beer en natuurlijk ijs. Je hoeft alleen de ingrediënten te mengen en klaar ben je. Overigens ook erg lekker met wat geplette blauwe bessen onderin. En vergeet niet te garneren met munt!

Nada Colada

Een klassiekertje die je normaal naar hogere sferen brengt. Maar zonder alcohol is het ook een heerlijke mocktail, de Nada Colada.

Met een half kopje gekoelde kokosmelk, 100 milliliter ananassap, een halve rijpe banaan en een half kopje ananaspulp in de blender kom je al een heel eind. Blend tot het een smeuïge bende is en serveer met ijs.

Sangri-nee

Het tropische fruitdrankje dat thuishoort op elk goed feestje. Heel lekker met sterke drank, maar ook verrukkelijk zonder alcohol.

Voor acht glazen moeten een liter passiefruitsap, twee liter spuitwater of ginger ale, een verse kiwi, een verse sinaasappel, een verse carambola, een limoentje en een half kopje cranberries op je lijstje. Vul een grote kan met ijs, de ginger ale/spuitwater en passievruchtensap. Snij de vruchten in plakjes en doe erbij in. Je kunt ‘m lekker koud houden in de koelkast of direct serveren.

Perenpunch

Peren zijn misschien niet het eerste ingrediënt waar je aan denkt bij een cocktail, maar dat blijkt goed te werken. Vooral in deze perenpunch.

En met een halve liter perensap, sap van een limoen, 100 gram suiker, twee liter verse ginger ale en een in plakjes gesneden peer maak je deze heerlijke punch voor twaalf personen. Meng eerst het perensap met de limoen en de suiker. Roer goed door en vul aan met de ginger ale. Schenk in en garneer met een verse peer en naar wens een beetje munt.

Lavendellimonade

Een glaasje limonade klinkt misschien saai, maar dat hoeft het helemaal niet te zijn. Door bijvoorbeeld eens andere ingrediënten te gebruiken. Zoals lavendel.

Je maakt deze limonade met 360 milliliter limoensap, 350 gram suiker, twee liter kokoswater, een liter water en lavendelsiroop. Schut het limoensap, kokoswater en water samen met de suiker tot de suiker is opgelost. Doe dan lavendelsiroop erbij tot de limonade op smaak is naar jouw wens. Cheers!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.