Nick Visser
Nick Visser Eten & drinken 1 sep 2017
Leestijd: 4 minuten

24-uur hotspot-hoppen in Rotterdam

Dat in Rotterdam veel gebeurt, is vast geen groot geheim. Rotterdam is creatief, hip en modern. Wil jij je in deze stad één dag vermaken dan is er genoeg te beleven. Hippe ontbijttentjes, lunchen, borrelen of dansen er is hier genoeg. Hotspotjes.nl heeft voor Metro 7 hotspots in kaart gebracht die jij in 24-uur tijd kunt bezoeken. Van koffie aan het begin van de dag, tot slapen in de Witte de With.

LILITH COFFEE | MAURITSSTRAAT 217

Bij Lilith begin je aan een stevig en goed ontbijt: ze staan vooral bekend om de American Pancakes. Ze zijn te verkrijgen in alle geuren, kleuren en smaken. Wij zijn groot liefhebber van de pancakes met blauwe bessen. Gezond doen kunnen ze ook bij Lilith Coffee. Neem bijvoorbeeld de Acai Bowl met chocoladesmaak. Lilith is dé perfecte plek om je dag op een rustig tempo om beginnen. De mensen zijn vriendelijk en de locatie is heerlijk ontspannen. Hier hoef je op de vroege morgen nog lekker even helemaal niks.

KEET | OPPERT 2A

Een ‘winkel’ met een wel heel bijzonder concept is Keet aan de Oppert in Rotterdam. Keet is namelijk niet alleen een winkel, maar ook een pop-up store én café. Bijzondere spulletjes en heerlijke gerechten. Keet heeft inmiddels iets meer dan een jaar geleden haar plekje gevonden in de buurt van de geliefde en drukbezochte Meent. Het bijzondere aan het concept van deze winkel is dat ze webshops, beginnende ondernemers en labels een fysiek platform bieden. Omdat deze ondernemers zelf vaak geen verkooppunt hebben, kunnen zij een stellage huren en daar hun producten plaatsen.

BIERBOUTIQUE | WITTE DE WITHSTRAAT 40B

Alsof je zo in een boetiek in een zijstraat van Parijs bent beland. Dat is de Bierboutique op de bekende Witte de Withstraat in Rotterdam centrum. Een perfecte plek om na je ontbijt en het shoppen een biertje te gaan drinken. Want naast de speciaal biertjes op de tap en de 70 verschillende bieren op de fles kunnen de gasten ook kleine gerechten bestellen, zoals mooie kazen en charcuterie. Daarnaast kun je er heel de dineren en van donderdag tot en met zondag lunchen. Het eten is eenvoudig, maar met een elegante twist.

RAUWDAUWER | WESTZEEDIJK 381J

Als je even wilt lunchen bij een zaak die helemaal van deze tijd is, kunnen wij je Rauwdouwer aan de Westzeedijk in Rotterdam aanraden. Rauwdouwer focust op lekker eten én op het tegenwoordig veelal missende buurtgevoel. Loran, een jongeman met veel ervaring in de horeca, opende in 2015 zijn droomrestaurant: Rauwdouwer. Na jaren in de horeca gewerkt te hebben, wilde hij niet meer voor een baas werken maar zijn eigen ideeën realiseren. Rauwdouwer is een plek van variatie. Ontbijt, lunch, diner high tea en zelfs catering ontbreken op deze plek niet. Dit gebeurt natuurlijk wel allemaal met de focus op ‘lekker’.

REBELZ AAN DE ROTTE | BERGSE RECHTER ROTTEKADE 1

Van detentie naar de toekomst. Hoe doe je dat? Een bijzondere missie, mediterrane gerechten en design komen bij elkaar bij restaurant Rebelz aan de Rotte. Voor vrouwelijke ex-gedetineerden is het bijna onmogelijk om weer aan de bak te komen. Rebelz aan de Rotte is voor deze vrouwen de unieke mogelijkheid om weer in het werkveld terecht te komen. Het doel van Rebelz is het creëren van leerwerkplekken voor vrouwelijke ex-gedetineerden op een duurzame, goed georganiseerde manier. Voor een bijzonder hapje eten ben je bij Rebelz aan de Rotte op de juiste plek. Zodra je binnenstapt word je op warme wijze welkom geheten door één van de ondernemers. Goede service, verrukkelijk eten en een bijzonder doel. We’re impressed.

WORM | BOOMGAARDSTRAAT 71

Maar wat is er dan allemaal te doen in Worm? Nou, je kan wat drinken bij één van de bars, een filmpje checken in het filmhaus, een concert bezoeken, naar een feestje gaan en ga zo maar door. De lijst van bezigheden in Worm lijkt wel oneindig. Één van de nieuwste area’s is de cultvideotheek ‘nieuwe stijl’. Je kan hier snuffelen tussen films en cd’s uit de database van de Worm Pirate Bay. Deze kun je vervolgens branden of kopiëren, voor niets! Worm is duidelijk the place to be voor iedereen die wat cultuur wil opsnuiven in een waanzinnig gave omgeving onder het genot van een hapje en drankje.

KING KONG HOSTEL | WITTE DE WITHSTRAAT 74

King Kong Hostel staat natuurlijk met name bekend om zijn hostel, maar tegenwoordig is het voor iedereen mogelijk om er een hapje te eten of een drankje te doen. Er ontstaat een superleuk contrast door de combi tussen locals en reizigers. King Kong Hostel houdt rekening met de combi van locals en reizigers door te kiezen voor lekker alternatieve gerechten. Daarnaast is het allemaal goed betaalbaar. King Kong Hostel is de place to be voor jou als je lekker open minded bent en houdt van een gekke mengelmoes aan mensen. Want dat is King Kong Hostel. Iedereen wordt geaccepteerd en iedereen is welkom.

Over Hotspotjes

Speciaal voor Metro brengt Nick (30) van Hotspotjes.nl elke vrijdagmiddag (vrijmibo-tijd!) de leukste hotspots van Nederland in kaart waar je samen met je vrienden of collega’s het weekend in kan luiden. Altijd op loopafstand van een station, zodat je na dat borreltje of hapje teveel gelijk in de dichtstbijzijnde trein kan springen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.