Redactie Metro
Redactie Metro Eten & drinken 28 jul 2017
Leestijd: 2 minuten

Voor op de bucketlist: hamburger van een halve meter

Zin in een hamburger? In een Arnhems restaurant staat er een met een hoogte van een halve meter op de kaart. De hamburger heeft een uitdagende naam: The Bucketlist Burger.

Vijf hamburgers, vijf plakken bacon, twaalf gegrilde uien, vijf schijven tomaat, vijftien plakken augurk en tien plakken cheddar zitten er tussen een door midden gesneden Italiaanse bol.

N I E U W E K A A R T Onze nieuwe kaart staat online en heeft naast vele nieuwe gerechten en onze klassiekers ook…

Gepostet von MeeM Eten en Drinken am Mittwoch, 26. Juli 2017

Hoeveel calorieën het gevaarte bevat, weet bedenker Jens Blokland van MeeM Eten en Drinken niet precies, maar een Big Tasty valt er vast bij in het niet. Na het maken van de promotiefoto van The Bucketlist Burger heeft Blokland hem met twee anderen opgegeten, vertelt hij aan het AD. „We zaten na afloop zeker vol.”

Eetwedstrijd

Dat kunnen wij ons bij het zien van de enorme burger wel voorstellen. Toch word je op de kaart van MeeM uitgedaagd om de klus met minder man te klaren: ‘Eet hem alleen of met zijn tweeën.’ Durf je het aan hem te bestellen, dan betaal je daar 39,95 euro voor. Krijg je er ook nog eens een porties frites en een salade bij.

Een burger met zo’n naam en van een dergelijke formaat schreeuwt natuurlijk om een eetwedstrijd en dat ziet Blokland best zitten. Hij overweegt om een tijdslimiet aan de burger te verbinden. „Wie hem binnen een bepaalde tijd opeet, krijgt hem gratis. Tot die tijd is hij voor grote eters, maar gewoon samen opeten, mag natuurlijk ook.”

The Bucketlist burger mag dan enorm zijn, het is zeker niet de hoogste ter wereld. In een Fins cafe werd er twee jaar geleden eentje gemaakt van 4,87 meter lang. De grootste hamburger ooit weegt 1.164 kilo en werd gemaakt in Pilsting.

Op het gebied van burgers hebben we overigens wel een nationale trots in het Guinness Book of World Records staan, die van duurste ooit: chefkok Diego Buik presteerde het om een burger te bakken die maar liefst 2.050 euro kost.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Voor op de bucketlist: hamburger van een halve meter
Sluiten