Daisy Heyer
Daisy Heyer Eten & drinken 18 jun 2017 / 12:25 uur

Kokosolie helemaal niet zo gezond?

Slecht nieuws voor de fans van kokosolie: een Amerikaans rapport van The American Heart Association beweert dat het goedje helemaal niet zo gezond. Zij raden zelfs af om kokosolie te gebruiken.

Bij het onderzoek werd gekeken naar de bestaande gegevens over verzadigd vet, waarbij naar voren kwam dat kokosolie in zeven van de zeven gevallen het LDL-cholesterol verhoogde, iets wat slecht is voor de bloedvaten. Het bleek zelfs dat 82 procent van het vet in kokosolie verzadigd is, waar dat bij boter 63 procent is.

Niet gebruiken

„Omdat kokosolie het LDL-cholesterol verhoogt, waardoor hart-en vaatziekten kunnen ontstaan, en geen bekende compenserende gunstige effecten heeft, adviseren wij om het niet te gebruiken", aldus het rapport.

Frank Sacks, hoofdauteur van het rapport, zegt geen idee te hebben waarom mensen denken dat kokosolie gezond is. ,,Het is bijna 100 procent vet. Misschien dat enkele studies over gewichtsverlies verantwoordelijk zijn."

De AHA raadt aan om niet meer dan 6 procent verzadigde vetten per dag te eten als onderdeel van de totale dagelijkse caloriebehoefte. Overigens geeft Stacks aan dat kokosolie wel prima gebruikt kan worden als voedende ‘crème’ of haarconditioner. ,,Je kunt het prima op je lichaam gebruiken, als je het er maar niet ‘in’ stopt.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kokosolie helemaal niet zo gezond?
Sluiten