Redactie Metro
Redactie Metro Eten & drinken 11 mei 2017 / 14:20 uur

Soep met komkommers gevuld met gehakt

Ingrediënten

Voor 8 tot 10 personen

450 g varkensgehakt

4 el lichte sojasaus

10 teentjes knoflook, geperst of fijngesneden

1⁄4 tl versgemalen zwarte peper

5 grote komkommers, geschild, uiteinden er NIET af gesneden

3 blokjes kippenbouillon

1 bosje hon-shimeji bijgesneden en uit elkaar gehaald

25 g bosuitjes, in ringetjes

Bereiding

Meng het varkensgehakt, de sojasaus, knoflook en peper in een kom. Snijd de komkommers overdwars doormidden. Hol ze met een maatlepel of ananassnijder uit, zodat het holle buizen met een dicht uiteinde worden. Vul de buizen met het gehaktmengsel. Meng 3 liter water en de bouillonblokjes in een brede soeppan of gietijzeren braadpan en breng het op hoog vuur aan de kook. Leg de gevulde komkommers erin, zet het vuur laag en laat het 30 minuten zachtjes pruttelen. Doe de paddenstoelen erbij en kook de soep nog zo’n 15 minuten tot het gehakt gaar en de komkommer zacht is. Schep de komkommers, paddenstoelen en wat bouillon in kommen en serveer de soep met de bosuitjes erop.

Tip: Hon-shimeji zijn een soort kleine, schattige, zachte shiitakes. Ze zijn verkrijgbaar bij Aziatische winkels en op andere plekken waar exotische paddenstoelen worden verkocht.

Uit: Cravings, Chrissy Teigen, 24,99 euro

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Soep met komkommers gevuld met gehakt
Sluiten