Redactie Metro
Redactie Metro Eten & drinken 29 mei 2017

Salade met watermeloen en geitenkaas

Ingrediënten

Dressing

sap van 1 grote sinaasappel

rasp van ½ sinaasappel

sap van 1 citroen

3 el sojayoghurt

½ bosje bladpeterselie, gehakt

mespunt peper

1 tl zout

100 ml zonnebloemolie

Salade

2 kleine meiknollen

400 g watermeloen

1 el zonnebloemolie

60 gr pompoenpitjes

125 g rucola, gewassen

300 – 400 g zachte

geitenkaas

½ bosje krulpeterselie, gehakt

Bereiding

Meng de ingrediënten voor de dressing. Was de meiknollen en snijd ze in de lengte doormidden. Snijd de meiknollen op een mandoline of met een scherp koksmes in zo dun mogelijke plakjes, en het vruchtvlees van de watermeloen in blokjes van 2 cm.

Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en voeg de pompoenpitten toe. Rooster ze ongeveer 4 minuten en voeg een snufje zout toe; schud de pan af en toe.

Stel je salade samen op individuele bordjes of een grote schaal. Begin met de rucola en verdeel hier de plakjes meiknol en blokjes watermeloen over. Verkruimel de geitenkaas over de salades en maak ze af met de geroosterde pompoenpitten en de gehakte peterselie. Wil je je salade extra vullend maken? Voeg dan nog wat belugalinzen toe.

Uit: SLA Easy salades, Ida de Haart, 15 euro

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Salade met watermeloen en geitenkaas
Sluiten