Metro
Metro Eten & drinken 26 apr 2017 / 14:43 uur

Sint-jakobsschelpen met warme maissalade

Ingrediënten

voor de WARME MAISSALADE

2 el boter

3 kleine blikjes (à 150 g) mais

of 350 g verse maiskorrels (van 3 grote kolven)

1⁄2 kleine rode paprika, in dobbelsteentjes

1 bosuitje, in dunne ringetjes

koosjer zout en versgemalen zwarte peper

voor de SINTJAKOBSSCHELPEN

12 extra grote sintjakobsschelpen (ca. 450 g)

2 el lichte olijfolie of koolzaadolie

1 el boter

zout en versgemalen zwarte peper

Bereiding

Verhit de boter in een grote zware koekenpan op matig vuur. Voeg als hij gaat schuimen de mais, paprika en het bosuitje toe en fruit alles circa 3 minuten voorzichtig omscheppend tot het is gebakken maar nog wel knapperig is. Voeg zout en peper naar smaak toe en houd alles van het vuur warm in de pan.

Dep de sint-jakobsschelpen droog met keukenpapier; als ze mooi vers zijn, moeten ze een beetje zoet en lekker ruiken en hoef je ze niet af te spoelen. Bestrooi ze nog niet met zout – dan wordt de bovenkant vochtig. Verhit een middelgrote pan (ZONDER antiaanbaklaag) 2 minuten op matig tot hoog vuur. Hij moet heel heet worden, maar niet kokendheet. Doe er 1 eetlepel van de olie in en daarna 1⁄2 eetlepel van de boter en draai de pan rond (door eerst de olie erin te doen voorkom je dat de boter aanbrandt). Bestrooi de helft van de sint-jakobsschelpen met flink wat zout en peper en leg ze met de bestrooide kant in de pan. RAAK ZE NIET MEER AAN! Bak ze circa 2 minuten tot er een korstje ontstaat. Dep de bovenkant van de sint-jakobsschelpen droog met keukenpapier, bestrooi die dan ook met flink wat zout en peper en keer ze. Bak de andere kant nog maximaal 11⁄2 minuut, tot ze aan beide kanten mooi geschroeid zijn. Bak de overige sint-jakobsschelpen op dezelfde manier. Leg ze op een bord en serveer ze met de warme maissalade.

Uit: Cravings, Chrissy Teigen, 24,99 euro

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Sint-jakobsschelpen met warme maissalade
Sluiten