Daisy Heyer
Daisy Heyer Eten & drinken 16 apr 2017
Leestijd: 1 minuut

Kurkuma is dé superfoodtrend dit jaar

Superfoods: als je dacht dat je er vanaf bent, heb je het mooi mis. Volgens USA Today is er een gloednieuwe superfood onderweg om de wereld te veroveren. Of nou ja, nieuw, eigenlijk gaat het om een eeuwenoud goedje: kurkuma.

Waar we kurkuma van kennen? Voornamelijk van de gele gloed die het je Indiase curry geeft. Het wordt dit jaar een van de ingrediënten voor een hipsterhapje in de hippe wijken in de Randstad. Volgens verschillende voedselexperts heeft kurkuma ontzettend veel voordelen voor je gezondheid. Zo zou het helpen bij het bestrijden van ontstekingen, je bloedsuikerspiegel en cholesterol in evenwicht brengen en wordt er gefluisterd dat het goedje ook helpt bij de behandeling van kanker en colitis (ontsteking van de dikke darm).

Colourbox

Op de menukaart

Kurkuma zit niet alleen in curry’s, maar is ook het ingrediënt dat toegevoegd wordt aan mosterd, waardoor het zo lekker geel wordt. Daarnaast kan de specerij gebruikt worden in smoothies, bouillon, dressings en als toevoeging in vruchtensappen. Rens Kroes heeft al aangegeven dat kurkuma een van haar favoriete specerijen is en onder andere de hotspotsRoots (met twee filialen) in Amsterdam, SLA, en Beter & Leuk hebben kurkuma al op de een of andere manier in hun menukaarten verwerkt.

Yum, aan tafel!

Colourbox

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Kurkuma is dé superfoodtrend dit jaar
Sluiten