Ingelise de Vries
Ingelise de Vries Eten & drinken 25 apr 2017
Leestijd: 2 minuten

Drie keer stijlvol borrelen op Koningsdag

Natuurlijk kun je op Koningsdag voor een ouderwets krat pils gaan om Willem-Alexanders 50e verjaardag te vieren. Maar het kan ook anders! Wat dacht je van heerlijke cocktails of speciaal ontwikkelde koningsdrankjes?

Vooralsnog lijkt het niet echt lekker weer te worden op Koningsdag, dan moet je zelf de zon maar in huis halen. Tess Posthumus is ’s werelds beste barvrouw en werd door Gin Mare gevraagd om een cocktail te ontwikkelen. Dat schijnt heel goed gelukt te zijn met Gin for a King.

Drie keer stijlvol borrelen op Koningsdag
Gin for a King.

1. Gin for a King

Een vrij bijzondere cocktail is dit wel. Garneren doe je niet met een vrolijk parapluutje, Tess gebruikt daar biologische tulpen voor. Wat heb je nog meer nodig?

50 ml Gin Mare
10 ml orange curaçao
12 0ml tonic water
1 scheutje oranje bloemenwater
1 scheutje grapefruit bitters

Het enige wat je nog hoeft te doen, is de boel samen met ijs en een schijfje citroen (of sinaasappelsap!) mixen in een wijnglas. Garneer met tulpen en een koninklijke cocktail is klaar om gedronken te worden!

Drie keer stijlvol borrelen op Koningsdag
De mocktail. Foto: INVO

2. De feestelijke mocktail

Drink je geen alcohol? Dat betekent niet dat je geen cocktails kunt drinken. Er zijn namelijk talloze overheerlijke cocktails zonder alcohol: mocktails. Bijvoorbeeld de frisse Coco Orange Mocktail op basis van kokoswater.

300 ml kokoswater (bijvoorbeeld van INVO)
150 ml verse sinaasappelsap
150 ml club soda
verse muntblaadjes
crushed ijs
schijfje limoen

Zijn alle ingrediënten ijskoud? Mooi! Pak een wijnglas… Zorg dat er alvast crushed ijs in het glas zit, voeg alle ingrediënten toe en pers een partje limoen uit boven het glas. Nu hoef je alleen nog vrolijke rietjes of andere versieringen toe te voegen voor een feestelijk glas!

Drie keer stijlvol borrelen op Koningsdag
Tess Posthumus.

3. Koningsbier

Er is gelukkig ook goed nieuws voor de bierdrinkers onder ons: Biernetwerk meldde al eerder dat Trappist met een speciale Koningstrappist komt. Uit de buurt van Tilburg, waar de koning dit jaar op bezoek komt.

Het biertje is gebrouwen in de abdij van Koningshoeve, vlak bij Tilburg. Het bier is gebrouwen door brouwmeester Lodewijk Swinkels en is een variant op de Witte Trappist. Er is alleen geen Saffier-hop gebruikt, maar Duitse Mandarina Bavaria-hop. Dat zorgt voor een sinaasappelachtige geur en smaak.

Om het allemaal nog mooier te maken, gaat de opbrengst van het bier ook nog naar een goed doel, het Oranjefonds. Je moet wel snel zijn: het bier is in beperkte oplage gebrouwen en alleen te drinken in en rond Tilburg.

Drie keer stijlvol borrelen op Koningsdag
Proost! Beeld: Giphy

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Drie keer stijlvol borrelen op Koningsdag
Sluiten