Elselotte Smink
Elselotte Smink Eten & drinken 4 mrt 2017

Koffie met wijnsmaak? Dit café heeft het op de kaart

Wie ‘s ochtends niet aan de dag begint zonder een kop koffie en in de avond maar al te graag een glaasje rood wegdrinkt (of andersom) is er goed nieuws. Een restaurant heeft deze twee drankjes namelijk gecombineerd…

Het Molinari Private Reserve, dat in het Amerikaanse Napa Valley ligt, heeft het brouwsel gecreëerd door rode wijn te mixen met -je raadt het al- koffie. Hiervan hebben ze een mix gemaakt die ruikt én proeft naar wijn, met een vleugje bosbes.

Bijzonder smaakje

Voor wie zich zorgen maakt over deze combinatie: volgens Metro UK smaakt het drankje ondanks de wijnmix vooral naar romige koffie en niet naar een glas Merlot dat een middag in de volle zon heeft gestaan. Pfoe, opluchting.

Molinari Private Reserve ligt in de Californische streek die bekend staat om zijn wijnproductie. Het café adviseert de klanten de koffiewijn even te laten staan alvorens het gulzig op te drinken, zodat de smaak zich nog beter kan ontwikkelen. Wie het drankje liever koud opgediend krijgt, kan het zelfs een nachtje in de vriezer laten staan voor een heuse ijswijnkoffie. Je kunt het drankje overigens gewoon op je werk drinken, want alhoewel het naar wijn smaakt zit er geen alcohol in.

Benieuwd naar het drankje? Je kunt afreizen naar de Napa Valley, het online bestellen óf wachten tot een Nederlands restaurant met eenzelfde creatie komt.

Meer gekke combinaties

In Japan kunnen wijn- en koffieliefhebbers hun hart helemaal ophalen, want in het Yunesson Spa Resort in Hakone kan je jezelf helemaal onderdompelen in wijn én koffie:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Koffie met wijnsmaak? Dit café heeft het op de kaart
Sluiten