Floor Gijsbertse
Floor Gijsbertse Eten & drinken 4 mrt 2017

Bij deze Japanse spa kun je baden in rode wijn

Ben jij niet vies van een lekker glas rode wijn en droom je er stiekem van om net als Cleopatra in een bad vol rode wijn te glijden? Een Japanse spa maakt je wijndromen waar.

Rood, roder, roodst

Normaliter is gekleurd bad- of zwembadwater je grootste nachtmerrie. Want dat betekent vaak dat er iets niet pluis is. Maar in Japan hebben ze sinds kort rood zwembadwater, geen aardbeienlimo maar merlot is de oorzaak van deze ietwat twijfelachtige kleur. The Yunesson Spa Resort of Hakone in Japan heeft speciaal voor liefhebbers van de roodgekleurde alcoholische drank een heus zwembad gevuld met rode wijn. Via een gigantisch grote wijnfles aan de rand van het bad wordt het bad regelmatig bijgevuld.

Foto: Getty Images

Gezond

Al doet de kleur anders vermoeden, baden in rode wijn heeft best wat gezondheidsvoordelen. Zo wist Cleopatra al dat rode wijn goed is voor het vertragen van het verouderingsproces van de huid. Want in rode wijn zit resveratrol. Dit is een antioxidant dat proteïne in de cellen, genaamd sirtuins, stimuleert waardoor je gezonde huidcellen langer in leven blijven en dus minder snel ‘verouderen’.

Mocht je van een wijnbad geen euforisch geluksgevoel krijgen, dan heeft de spa ook aan andere (bizarre) baden geen tekort. Zo kun je pootjebaden in een zwembad met sake, ramen noodles of koffie. Kies je favoriet! Maar eerst maar een retourtje Japan boeken dan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Bij deze Japanse spa kun je baden in rode wijn
Sluiten