Ingelise de Vries
Ingelise de Vries Eten & drinken 1 feb 2017

Go With The Glow maakt veganistisch eten glamoureus

Er moet iets grondig veranderen in ons eetpatroon, meldde het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vorige week. Vooral dierlijke producten moeten in de ban. Twee dames die het veganistisch eten al een tijdje promoten, zijn de zusjes Loulou en Isabella Machine.

Met tweemaandelijkse brunches en hun eerste uitgebreide diner op komst, proberen de zussen met Go With The Glow het veganistische evangelie te verspreiden zonder te beleren. Sterker nog, ze weten het zelfs glamoureus te maken. „We vonden het raar dat we aan de ene kant liefdevol met dieren omgaan, bijvoorbeeld onze huisdieren, maar andere dieren laten uitbuiten en vermoorden door de melk-, ei-, vis-, en vee-industrie”, vertellen de dames.

Beeld: Marilyn Bartman

Vraagtekens

Ze gaan op onderzoek uit en zetten vraagtekens bij het eetpatroon dat ze al van kleins af aan kennen. „We zijn ons gaan verdiepen in de plantaardige levensstijl omdat we op zoek waren naar een manier van leven waarbij we zo min mogelijk schade berokkenen aan onze eigen gezondheid, dierenwelzijn en natuur. De plantaardige levensstijl is dan de beste keuze." Ook voor hun eigen gezondheid: „Al na een paar weken ondervonden we veel fysieke voordelen, zoals een gezond en stabiel gewicht, veel meer energie, sterker haar, sterkere nagels en een egale huid. Deze levensstijl doet je letterlijk stralen van binnenuit.”

Beeld: Marilyn Bartman

Milieu

Die schoonheid is natuurlijk mooi meegenomen, maar er is nog een veel belangrijker aspect. Het milieu heeft flink te lijden onder onze fanatieke vlees-, en visconsumptie. „Laten we het zo zeggen, als je niet veganistisch leeft, dan heb je echt een bord voor je kop. De melk-, ei-, en vleesindustrie beslaat 40 procent van ons landoppervlak.” Die industrie zorgt voor flink wat uitstoot, volgens het Voedingscentrum tussen de 20 en 35 procent van alle broeikasgassen. We gaan richting de 10 miljard mensen, dat gaat op een gegeven moment problemen opleveren. Maar kunnen we nog wel terug? „De positieve kant van dit verhaal is dat de oplossing binnen ons handbereik ligt. Iedereen heeft nu op dit moment, en alle andere eetmomenten van de dag, de keus om voor plantaardig te kiezen.”

Beeld: Marilyn Bartman

Brunches

Voor veel mensen is het lastig om helemaal over te stappen naar een veganistisch dieet. Maar saai hoeft het in elk geval niet te zijn, ook niet als je af en toe plantaardig eet, aangezien we vaak maar 1 procent eten van alle producten die beschikbaar zijn. Dat de keuze dus vele mate groter is dan we denken, laten de zusjes zien door middel van brunches die ze onder de naam Go With The Glow organiseren. Ook online timmeren Loulou en Isabella flink aan de weg: de ondernemers maken dagelijks content over een duurzame levensstijl in de hoop hun steentje bij te dragen. „We reiken mensen een handleiding aan.”

Daar blijft het niet bij voor Go With The Glow, dat pas vorige week de eerste verjaardag vierde. De ambities zijn groot. „In samenwerking met de desbetreffende hotspot ontwikkelen we voor onze brunches een vegan menu wat ook bij het restaurant op de kaart blijft. Op deze manier wordt plantaardig eten steeds toegankelijker en Amsterdam meer vegan friendly. De groep veganisten is de snelst groeiende groep ooit en dat is geen toeval. Overstappen op een plantaardig dieet is noodzakelijk.”

Beeld: Marilyn Bartman

Noodzakelijke kijk- en leestips volgens Loulou en Isabella

De documentaire Earthlings, Cowspiracy en Before The Flood zijn alarmbellen van de klimaatverandering volgens de zusjes Machine. Wie liever leest, krijgt Skinny Bitch aangeraden van de zusjes. Ook De Vegarevolutie is volgens hen een absolute tip!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Go With The Glow maakt veganistisch eten glamoureus
Sluiten