Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Eten & drinken 28 feb 2017
Leestijd: 2 minuten

Eerste bier voor in het vliegtuig gebrouwen

Er zijn verschillende pogingen gedaan om eten in de lucht zo lekker mogelijk te maken. Maar voor het favoriete alcoholische drankje gebeurde dat nog nooit. Dat is nu anders: vanaf woensdag serveert de Aziatische vliegtuigmaatschappij Cathay Pacific een biertje dat speciaal is gebrouwen om tijdens het vliegen te nuttigen.

Wat?

Cathay Pacific introduceert Betsy Beer, het eerste biertje ter wereld dat speciaal is gebrouwen om op ruim 10 kilometer hoogte te worden genuttigd. De in Hongkong gevestigde Aziatische luchtvaartmaatschappij gaat het drankje van 1 maart tot 30 april 2017 schenken.

Leuk weetje: de naam Betsy verwijst naar de naam van het eerste toestel van Cathay Pacific, een Douglas DC-3, die in de jaren 40 en 50 van de vorige eeuw passagiers vervoerde.

Waarom?

Het is bekend dat de smaakpapillen van passagiers tijdens het vliegen worden aangetast. Dat heeft te maken met de luchtdruk en de hoogte waarop passagiers zich bevinden. Daarom worden voor vluchten al jarenlang speciale maaltijden bereid.

In de lucht proef je zoute en zoete smaken al heel snel niet meer, terwijl je zure, bittere of pikante smaken langer goed blijft proeven.

Waar?

Het speciaal gebrouwen biertje is te verkrijgen op vluchten naar het Verenigd Koninkrijk, die landen op Heathrow, Gatwick en Manchester. Daarnaast zal de lekkernij ook in de lounges van de vliegvelden in Hongkong en Heathrow te bestellen zijn. Ook enkele restaurants in Hongkong zullen Betsy Beer schenken. Tot slot is het drankje ook online te bestellen.

In het vliegtuig zal het goudgele goedje worden geserveerd aan First en Business Class-passagiers.

Hoelang?

Zoals het er nu naar uitziet, is Betsy Beer van 1 maart tot 30 april 2017 beschikbaar.

En hoe smaakt het?

Tja, dat is natuurlijk de vraag, want we hebben het niet kunnen proeven. Volgens de verklaring van Cathay Pacific bevat het biertje Britse hop ‘fuggle’, en vanuit Hongkong zijn honing en de vrucht longan toegevoegd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Eerste bier voor in het vliegtuig gebrouwen
Sluiten