Metro
Metro Eten & drinken 20 jan 2017 / 15:41 uur

Insecten bij de borrel?

Het eten van insecten wordt steeds populairder. Inmiddels kun je in menig supermarkt terecht om insecten als lekkernij aan te schaffen. Waarom zou je dat doen?

Insectenvlees is over het algemeen rijk aan eiwitten en te vergelijken met andere vleessoorten als varkensvlees en rund, zo weet het Voedingscentrum. Het is gezond en duurzaam in vergelijking met andere eiwitbronnen. Sommige soorten bevatten relatief veel vet, waaronder de sprinkhaan (67 procent) en de meelworm (43 procent). Dat komt omdat insectenvlees lijkt op orgaanvlees, en dat is rijker aan vet en cholesterol dan de meeste gewone vleessoorten.

Soms worden insecten gegeten als tussendoortje, maar het kan bijvoorbeeld ook worden geserveerd tijdens een borrel. De vraag is echter: hoe lekker is het eigenlijk? Metro testte uit of insecten een goede vervanger zijn van de bitterbal bij de vrijdagmiddagborrel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Insecten bij de borrel?
Sluiten