IngelisedeVries
IngelisedeVries Eten & drinken 10 jan 2017 / 18:11 uur

Hier eet je de lekkerste hamburger van Nederland

Gek op hamburgers? Dan wordt het hoog tijd om binnenkort naar Amersfoort te togen. Daar kun je namelijk de allerlekkerste hamburger van Nederland eten.

Op de Horecava, een beurs voor horecaprofessionals en smulpapen, werd de prijs voor de lekkerste hamburger van ons land uitgereikt. Vincent Kuik de Rijk mocht de prijs in ontvangst nemen, dankzij zijn hamburger Kei Lekkerrr.

Klopt

De prijswinnende burger is ook écht anders dan anders: er worden namelijk stroopwafels in verwerkt. Het moet wel de juiste caramel zijn, dat is volgens Kuik de Rijk namelijk belangrijk voor de smaak. De jury roemt hem om zijn durf. „Maar daarbij; het klopt helemaal”, zegt de jury over de burger, zo meldt Misset Horeca.
Het thema voor de burgers was dit jaar ‘Nederlands’, stroopwafels passen daar dus goed bij. Voor de rest gebeurt er weinig met het vlees: het diezelfde ochtend gedraaide vlees is alleen met grof zeezout bewerkt. De rest was uiteindelijk nog best een uitdaging, vertelt Kuik De Rijk: „Ik ben lang op zoek geweest naar de juiste karamel om het zoete en het zoute van het zeezout goed te kunnen combineren.”

Uit het centrum

Wie de karamel-zeezoutburger wil proeven, moet vanaf Amersfoort centrum nog wel een stukje met de bus. Snackbar Lekkerrr by Amersfoort ligt namelijk in winkelcentrum Emiclaer, in de wijk Kattenbroek, nog een aardig stukje uit het centrum van de Keistad. Maar de moeite is dat ongetwijfeld waard.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hier eet je de lekkerste hamburger van Nederland
Sluiten