Alice Boothby
Alice Boothby Eten & drinken 11 jan 2017 / 16:06 uur

Deze telefoon vertelt précies wat er in je eten zit

Wat er exact in je eten zit, is altijd een raadsel voor de consument. Daar lijkt met de komst van de nieuwe telefoon H2 een eind aan te komen.

De telefoon werd afgelopen week gepresenteerd tijdens gadgetbeurs CES in Las Vegas. De scanner is in staat om de samenstelling van een product te definiëren en te analyseren door middel van een moleculaire sensor. Wat je daarmee kunt? Meer dan je denkt! In onderstaande video zie je hoe de telefoon een appel scant. De telefoon vertelt je precies hoeveel suikers de appel bevat en geeft ook inzicht in de calorieën.

Maar je kunt de H2 voor veel meer doeleinden gebruiken: zo kun je gemakkelijk je eigen vetpercentage scannen, kom je er met een druk op de knop achter hoeveel calorieën er in je ijsje zitten en kun je zelfs make-up en pillen testen op gevaarlijke substanties. In een demonstratievideo werd een nepvariant van Viagra vliegensvlug van het echte werk onderscheiden.

Eerst naar China

Het apparaat gaat volgens Cnet omgerekend ongeveer 413 euro kosten en zal binnenkort in China worden gelanceerd. In de tweede helft van dit jaar zal de telefoon ook in de Verenigde Staten te krijgen zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deze telefoon vertelt précies wat er in je eten zit
Sluiten