Metro
Metro Eten & drinken 6 dec 2016 / 10:05 uur

Recept: heerlijk zoete Tostones

In de krant van vandaag lees je een interview met Liberty Suares, die yogalessen geeft op Curaçao. Haar favoriete tussendoortje? Tostones!

Dit is een typisch Curaçaos bijgerecht dat gemaakt wordt van de groengele bakbananen. Hoe geler de banaan, hoe zoeter.

Ingrediënten
bakbanaan
zonnebloemolie
zeezout
mayonaise
siracha

Haal de schil van de banaan en snijd deze in zes gelijke stukken. Bak de banaanstukken in zonnebloemolie tot ze gaan drijven en een goudgele kleur hebben. Haal de banaanstukken uit de olie en laat het overtollige vet uitdruipen op keukenpapier.

Prak de banaanstukken plat op een kleine snijplank. Daarna gaan ze weer de frituurpan in. Bak nu tot ze een goudbruine kleur hebben. Haal uit de olie, laat uitlekken en afkoelen.

Strooi wat grof zeezout over de banaan en ze zijn klaar om geserveerd te worden. Serveer met een sausje van mayonaise en een klein beetje siracha, hete chilisaus.

View this post on Instagram

Rise above 💗

A post shared by Liberty Suares (@libertysuares) on

View this post on Instagram

Golden Perfection ✨ #Tostones #PlantainChips #4ChicksCafe #NomNomNom #Yum

A post shared by 4Chicks Cafe ™️ (@4chickscafe) on

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Recept: heerlijk zoete Tostones
Sluiten