Floor Gijsbertse
Floor Gijsbertse Eten & drinken 1 dec 2016

Manneken Pis komt met vegan mayonaise

Een lekker bakkie friet met mayo. Heerlijk, maar ook aan de alsmaar groeiende trend van veganistisch en duurzaam eten moeten grote frietketens geloven. Daarom besluit frietgigant Manneken Pis om vanaf nu ook veganistische mayo te verkopen.

Vegan snacken

Het is de aller-, allereerste frietketen in Nederland die besluit om vegan mayo toe te voegen aan de menukaart. En dat is eigenlijk maar goed ook, want mensen met bepaalde allergieën konden tot nu toe alleen maar ketchup, curry of pindasaus (tenzij je een pinda-allergie hebt) bestellen. Zonde! Ook van de mayonaise. Want het hoofdbestanddeel van mayo, ei, is helemaal niet nodig voor de smaak en de textuur van mayonaise. De vegan mayo is dan ook – je voelt hem al aan komen – eivrij. Dat is niet alleen duurzaam, maar ook diervriendelijker en uiteraard gezonder.

Record

Vanaf zondag 4 december wordt de vegan mayo in alle vestigingen van Manneken Pis verkocht. Aan het Utrechtse Vredenburg wordt zondag vanaf 11.00 uur een speciale actie georganiseerd om de nieuwe mayo te lanceren. De frietretailer hoopt een record te breken „in de rij voor patat met zonder ei.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Manneken Pis komt met vegan mayonaise
Sluiten